Ervaringen

“Als ondernemer ben je nooit uitgeleerd. En dat geldt voor mij zeker op het gebied van zakelijk onderhandelen. Want hoewel ik als zelfstandig ondernemer op een heleboel vlakken écht op mijn plek zit, zijn er ook dingen die ik lastig vind aan het vak. Het commerciële aspect is daar een goed voorbeeld van. Want hoewel ik moet (en wil) leven van wat ik doe, heb ik nog wel eens moeite met mijn mannetje staan als het gaat om zakelijk onderhandelen. Soms schat ik mezelf te laag in en ga ik te snel akkoord met voorstellen die eigenlijk helemaal niet zo redelijk zijn. Toen ik zag dat de getalenteerde Sabine Metz een workshop gaf in commerciële communicatie en onderhandelen schreef ik me dus zonder aarzelen in.

Afgelopen zaterdag vond de workshop plaats bij Tape in Arnhem. Samen met mede-ondernemers Suzanne, Michel, Evelien en Saske hadden we een super leuk en leerzaam gesprek over onze ervaringen met commerciële communicatie en hoe we die in de toekomst anders of beter zouden kunnen laten verlopen. Het was heel prettig om te merken dat ik niet de enige ben die soms met dit aspect van het ondernemerschap worstelt en ik ben blij dat ik deel heb mogen uitmaken van deze workshop. Sabine, Suzanne, Michel, Evelien en Saske; bedankt voor de openhartigheid en de leuke gesprekken!”
– Vera Bertens over de workshop professioneel onderhandelen en commercieel communiceren (bron)


“Ik was op zoek naar iemand wiens werk mij aansprak, om een workshop te volgen voor beeldbewerking. Nu had ik verschillende fotografen gevonden wiens werk mij wel aansprak, maar Sabine sprong er echt uit door haar manier van schrijven in haar blogs. Ik had eigenlijk gelijk een soort van idee dat ik haar al kende, ook al had ik haar nog nooit ontmoet. En dat bleek ook eigenlijk wel; ze is “in het echt” net zo onbevangen, open en enthousiast als in haar schrijven. Ik had een privé workshop geboekt bij mij thuis, en ben zeer zeer tevreden over haar manier van werken, niet in zo’n strak jasje gestoken, heel relaxed en niet zo exact lettend op de tijd. Ze ging uitgebreid in op alle vragen die ik had, en legde het duidelijk uit. Ze deed alles voor op foto’s die ik zelf had gemaakt. Ik vond het erg prettig om het effect direct op mijn eigen beelden te kunnen zien. Ze bleef ook niet precies in het keurslijf van beeldbewerking. Tussendoor had ik wat vragen over bedrijfsvoering, en ook daar gaf ze eerlijk antwoord op, hoe zij daar tegenaan keek. Alles kort samenvattend: veel informatie, duidelijke uitleg, veel geduld ook in het uitleggen (ook als ik voor de derde keer dezelfde vraag stelde… haha). Als mens komt Sabine over als: Open, spontaan, geduldig, enthousiast, vakvrouw.
– Beppie Veldhuizen, fotofiction.nl, over de privé workshop beeldbewerking


“Wauw. Bijzondere workshop door Sabine Metz! Hetgeen dat mij het meest is bijgebleven is dat Sabine verantwoordelijkheid neemt voor de kwaliteit van de foto’s die ze maakt. Dat klinkt misschien logisch in veel oren maar ik vind het bijzonder hoe integer en loyaal ze is. Ze weet mensen absoluut te overtuigen van hun eigen kracht. Voel je je aan het begin van de dag een beetje ongemakkelijk bij zo’n workshop, dan voel je je daarna absoluut vol energie en zelfvertrouwen. Ze geeft persoonlijke nuttige opbouwende kritiek wanneer je een workshop volgt bij haar. Dat kon ik enorm waarderen. Zowel achter als voor de camera, ik heb beide mogen ervaren en echt enorm genoten!”
– Kiki van Dongen over de workshop portretfotografie


“Eigenlijk wist ik het al, maar tijdens de workshop viel het mij op dat de technische kennis van Sabine gigantisch is. Ze let scherp op de details en al haar tips zijn waardevol; je wordt bewust van de diverse aspecten die een foto nét wat sterker kunnen maken. Tel daar haar aanstekelijke enthousiasme bij op en je snapt dat Sabine de cursisten ontzettend weet te motiveren. Ik vond dat heel mooi om te zien. De groep, die overigens vrij divers was qua deelnemers en hun fotografie-achtergrond (van auto- tot product- en babyfotografie) was redelijk klein, waardoor er voldoende ruimte was voor persoonlijke aandacht. Een echte aanrader voor iedereen die zijn of haar portretfotografie naar een hoger niveau wil tillen.”
– Tom Boltendal over de workshop portretfotografie