Workshops

Van tijd tot tijd organiseer ik professionele fotografie workshops met een ontspannen sfeer. Op deze pagina vind je alle informatie en data. Om je in te schrijven kun je me een mailtje sturen naar info@sabinemetz.nl. Ook privé workshops behoren tot de mogelijkheden, zie hieronder voor meer details.


Workshop studiofotografie

Datum: 12 juli 2017
Beschikbare plekken: maximaal 8, nog 6 beschikbaar

Waar: Het Nieuwe Kader, Arnhem
Wat moet er mee: Camera
Wat is er al: Studio apparatuur, model, lunch
Wat kost het: €160 ex. btw p.p.

Met studiofotografie kun je alle kanten op. Je hebt in principe het heft in eigen hand en je hebt alle controle over je licht, achtergrond, model, en al het andere waar jouw beeld uit bestaat. Het is dan natuurlijk wel fijn als je weet hoe je dingen ook echt naar je hand kunt zetten om te kunnen creëren wat je in gedachten hebt. Tijdens deze workshop komen alle belangrijke facetten van studiofotografie aan bod.

 • Verschillende soorten belichting en wanneer deze toe te passen
 • De werking van flitsers en bijbehorende camera instellingen
 • Het gebruik van reflectors
 • Het gebruik van gels voor kleureffecten
 • Het gebruik van achtergronden (niet alleen papier!) en het bouwen van je eigen sets met attributen
 • Het werken met een ervaren model en alle voorgaande variabelen laten passen bij je model
 • Naar huis met nieuwe foto’s voor in je portfolio

Wil je er de eerstvolgende keer bij zijn?
Stuur een mailtje naar info@sabinemetz.nl om je aan te melden.


Workshop retoucheren

Datum: zondag 23 april 2017, 11:00 – 16:00
Beschikbare plekken: maximaal 10 (nog 4 beschikbaar)

Waar: Arnhem
Wat moet er mee: Laptop met minimaal Photoshop CS4, pen tablet (als je die hebt), 
Wat mag er mee: Eigen beeldmateriaal
Wat is er al: Beeldmateriaal, lunch
Wat kost het: €160 ex. btw p.p.

Tijdens de workshop retoucheren gaan we ons focussen op de nette afwerking en het “eigen sausje” dat je je foto’s mee kunt geven voor een professioneel en kenmerkend eindresultaat. We gaan van RAW-bewerking tot de kleinste verfijning in Photoshop. We gaan in op technieken voor het retoucheren van huid, kleding en achtergronden, het optimaliseren van de highlights en schaduwen in je foto, kleurgebruik en toning, en hoe je dit allemaal kunt doen in een efficiënte en non-destructieve workflow.

Het is absoluut niet noodzakelijk dat de foto’s die je zelf maakt in hetzelfde genre vallen als de fashion beelden die ik maak: alle technieken die besproken worden zijn toepasbaar op bijna alle soorten fotografie. Daarom moedig ik ook vooral aan om eigen beeldmateriaal mee te nemen zodat we dat eens onder de loep kunnen houden. Wel noodzakelijk is een redelijke (basis)kennis van de werking van Photoshop. Dit is geen basiscursus. Er is voor iedereen lunch aanwezig om ons scherp te houden!

Wil je er de eerstvolgende keer bij zijn?
Stuur een mailtje naar info@sabinemetz.nl om je aan te melden.


Privé workshop of zakelijke workshop op maat

Mocht je niet kunnen op de genoemde data of je wil mij liever helemaal voor jezelf, dan is een privé workshop misschien een goed idee. Heb je mij graag op bezoek bij jouw bedrijf, dan is een zakelijke workshop de beste optie. Een privé workshop kan ook van pas komen als je het liefst van alles een beetje leert in plaats van dat je 1 workshop moet kiezen. Zowel voor de zakelijke als voor de privé workshops maak ik vooraf een inventarisatie van wat we aan willen pakken en maak op basis daarvan een prijsopgaaf. Zowel doordeweeks als in het weekend te boeken.

 

10982253_596317577178925_7658587934009932154_o
Foto door Ingrid Schaepman.

2015-03-01-patrickeningrid
Foto door Jaco Markus.

Ervaringen

“Ik had eigenlijk gelijk een soort van idee dat ik haar al kende, ook al had ik haar nog nooit ontmoet. En dat bleek ook eigenlijk wel; ze is “in het echt” net zo onbevangen, open en enthousiast als in haar schrijven. Ik had een privé workshop geboekt bij mij thuis, en ben zeer zeer tevreden over haar manier van werken, niet in zo’n strak jasje gestoken, heel relaxed en niet zo exact lettend op de tijd.”

“Hetgeen dat mij het meest is bijgebleven is dat Sabine verantwoordelijkheid neemt voor de kwaliteit van de foto’s die ze maakt. Dat klinkt misschien logisch in veel oren maar ik vind het bijzonder hoe integer en loyaal ze is. Ze weet mensen absoluut te overtuigen van hun eigen kracht.”

“Eigenlijk wist ik het al, maar tijdens de workshop viel het mij op dat de technische kennis van Sabine gigantisch is. Ze let scherp op de details en al haar tips zijn waardevol; je wordt bewust van de diverse aspecten die een foto nét wat sterker kunnen maken. Tel daar haar aanstekelijke enthousiasme bij op en je snapt dat Sabine de cursisten ontzettend weet te motiveren.”

Lees meer ervaringen

9 Comments

 1. Debby
  09/03/2015 @ 23:37

  Wat superleuk dat je dit doet!!! Als ik weer een beetje op de rit ben wil ik zeker een keer meedoen :D

  Reply

 2. Eline | Simply Handwritten
  27/07/2015 @ 12:10

  Hoi Sabine, hoe “goed” moet je al zijn om echt wat te hebben aan bijv. een workshop portretfotografie? Ik speel normaal eigenlijk heel weinig met de instellingen van mijn camera en zou het jammer vinden als ik daardoor met de workshop veel minder kan bijleren/ niet goed kan meekomen.

  Eline

  Reply

  • Sabine
   27/07/2015 @ 13:34

   Hi Eline,
   In principe gaan we het ook niet heel veel over instellingen hebben tijdens deze workshop. We focussen vooral op het maken van het beeld met licht, kader, aansturing van het model, dat soort dingen. Voordat we in een bepaalde setting beginnen met fotograferen, vermeld ik altijd welke instellingen ik op dat moment zelf gebruik en waarom. Ik ben er natuurlijk ook bij om je daarnaast te helpen met je eigen instellingen. Ik kijk met je mee en geef je tips met betrekking tot de foto zelf en met welke variaties op instellingen je verschillende effecten kunt bereiken. Je kunt me ook tussendoor gewoon aanspreken als je ergens niet uitkomt (we zijn immers maar met maximaal 5 personen) dus daar hoef je je geen zorgen om te maken! De bedoeling is om het geheel laagdrempelig en toegankelijk te houden, maar zeker vernieuwend voor zowel een beginner als gevorderde. Het lijkt me heel leuk om je erbij te hebben!

   Reply

 3. Mijn grootste Photoshop geheim - Sabine Metz BLOG
  20/10/2015 @ 07:01

  […] Workshops […]

  Reply

 4. Welkom in Het Nieuwe Kader - Sabine Metz BLOG
  11/11/2015 @ 07:03

  […] Workshops […]

  Reply

 5. Fototips #1: Een lesje portretfotografie - Sabine Metz BLOG
  03/02/2016 @ 16:27

  […] Workshops […]

  Reply

 6. Fototips #7: Poseren & aansturen - Sabine Metz BLOG
  21/03/2016 @ 14:58

  […] Workshops […]

  Reply

 7. Hoe ik mijn foto's maak - Bringing Happiness
  18/05/2016 @ 16:01

  […] Sabine Metz is ook fotograaf en zij organiseert ook workshops. Zij maakt prachtige foto’s en in de toekomst wil graag eens een workshop bij haar […]

  Reply

Leave a Reply