Het grote 2016 jaaroverzicht

Ook voor mij was 2016 een bewogen jaar. Zowel zakelijk als privé gebeurde er van alles, zowel positief als negatief. Het is altijd goed om terug te kijken voordat je weer voorwaarts vertrekt, dus vandaag neem ik jullie mee in een overzicht van mijn jaar!

Januari

In januari fotografeerde ik voor ontwerpster Meggy Schouwenaars haar minimalistische collectie. Samen met getalenteerd model Varusa maakten we deze foto’s én een video.

Ik gaf mezelf een nieuwe tattoo cadeau voor mijn verjaardag.

In samenwerking met Draumlist en Roderique Ariasaman (Dracorubio) gaf ik een tweedaagse workshop, waarbij ik de ene dag inging op retoucheren en Roderique de andere dag aan de gang ging met special effects in Photoshop.

Februari

Annemerels boek kwam uit en ik zag voor het eerst mijn foto’s in boekvorm!

Ik maakte samen met visagist Eldridge en model Iris wat vrij werk, wat denk ik toch wel een paar van mijn favoriete foto’s van het jaar mogen heten. Het was op mijn vakantiefoto’s in Amerika na ook het enige vrij werk project dat ik het hele jaar deed. Dat vind ik ronduit schandalig, dus mijn grootste goede voornemen voor 2017 is: véél meer vrij werk maken!

Maart

In maart hield ik een heuze talk voor een veertigtal leden van de Facebook groep Young Photographers. Ik heb het voornamelijk gehad over ondernemen, onderhandelen en communiceren met klanten.

April

Voor Samen In De Zorg organiseerde ik een driedaagse fotoshoot, ik denk wel mijn grootste project in opdracht tot nu toe. Ik regelde 12 modellen, 3 locaties en nog een visagist en assistent om me bij te staan.

Voor styliste Nadine Makhanlal schoot ik een editorial met dierenprint als thema. Model Rowie was een echte ster!

Eind april gingen we op reis langs de westkust van Amerika. Daarvan heb ik nog steeds alleen de foto’s van onze tijd in San Francisco bewerkt. Die staat dus ook op de to do list voor begin volgend jaar, oeps!

Mei

In mei fotografeerde ik onder andere de leuke dames van How 2 Spend It voor hun website en boek.

Juni

Voor de brochure van HAN Arnhem Business School fotografeerde ik een stel ambitieuze en fotogenieke studenten.

Voor modeontwerpster Laure Meyers fotografeerde ik haar collectie ‘Bitterzoet’ met modellen Bente en Linde.

Onze studio Het Nieuwe Kader werd officieel geopend met een feestje!

Juli

In juli waren Koen en ik alweer vier jaar samen en kreeg ik hem zo ver om met me op de foto te gaan.

Augustus

Eind augustus overleed mijn lieve bonuspapa. In maart werd hij ziek en in mei wisten we dat er niets voor hem gedaan kon worden. Deze foto maakte ik eind juni. Het is zo snel gegaan… Ik heb er misschien gedurende het jaar online niet heel veel over losgelaten maar je kunt je voorstellen dat zijn ziek zijn en overlijden mijn jaar beheersten. Ik heb een paar maanden rustig aan gedaan qua werk om zo veel mogelijk thuis te zijn bij mijn ouders en ben blij dat we toch deze tijd nog samen hebben kunnen delen.

In augustus hield ik ook weer een studiofotografie workshop. Er kwamen wederom zulke leuke mensen bij elkaar, model Sofia (die jullie misschien nog kennen van toen we haar onder lieten schilderen met tattoos) was ons onderwerp van de dag.

September

De foto’s die ik eerder dit jaar maakte voor Arnhem Business School werden in september geëxposeerd in de school.

Ik haalde mijn rijbewijs!

We bezichtigden ons nieuwe huis en tekenden kort daarop het huurcontract.

Ik fotografeerde de kledinglijn van het merk SINCE1912, voor de echte Bredase voetbalfans.

Oktober

Verhuizen en Ikea struggles!

Een van de leukste opdrachten van het jaar: de campagne voor piercingwebshop All Over Piercings.

November

In november werd er weer een leuke meet-up georganiseerd met Young Photographers. Dit keer was ik niet zelf aan het woord maar heb ik interessante presentaties van andere fotografen  mogen bijwonen.

December

De laatste maand van het jaar heb ik lekker rustig aan gedaan. We hebben uitgebreid (3 dagen!!!) kerst gevierd en over een paar dagen is het jaar alweer om en ben ik ook nog eens een jaar ouder. Vandaag heb ik mijn laatste fotoshoot van het jaar en is het tijd om de boel af te sluiten. See you on the flipside!