Ambitie

abs

Soms heb ik onwerkelijk knappe modellen voor me in bijzondere kleding. Soms zijn het hele inspirerende mensen die ik mag portretteren. We begrijpen allemaal hoe een knap model in mooie kleding tot een mooi beeld kan leiden. Maar hoe ziet inspiratie en ambitie eruit? Hoe vertel je iemands verhaal met één beeld?

Een paar maanden geleden had ik de eer om studenten van de Arnhem Business School te portretteren. De portretten gaan gebruikt worden voor de nieuwe brochure. We wilden er graag meer van maken dan de typische ‘stock’ beelden van studenten in een klaslokaal, samen gebogen over een laptop, in gezellig de kantine… Het moest grootser, met meer impact.

abs-portraits-expo-29

Serap:
“Widen your world, the future is yours.”

We bedachten dat het sterke portretten moesten worden waaruit de ambitie van de studenten zou spreken. We riepen studenten van Arnhem Business School op om zich op te geven voor de shoot. We kregen veel respons, maar ik had natuurlijk nog geen idee wat voor mensen dit waren. On the spot zou ik met elke persoon in ongeveer 15 minuutjes moeten achterhalen wat hun drive is, en ze comfortabel genoeg krijgen om dat te laten zien aan mijn camera. Voeg daar een studio setup geïnspireerd op portretten die je zou zien op de cover van Time Magazine aan toe en je hebt een serie van 14 portretten die laten zien waar studenten van Arnhem Business School voor staat. Los van de foto’s hebben we ze nog om een pakkende uitspraak gevraagd die zij zouden vinden passen bij zichzelf.

abs-portraits-expo-27

Alicia:
“I am here to grow, not to shrink. No matter how challenging it is, I believe I can survive. As someone once said: “Out of difficulties grow miracles.”

Bij elke student heb ik de tijd genomen om hun vibe een beetje te leren kennen. Van tevoren dacht ik dat de meeste portretten zouden gaan lijken op de serieuze intimiderende portretten van Time Magazine. Bij Alicia werkte dat niet. Haar kracht schuilt in haar positieve houding. Dus vroeg ik haar om te lachen en haar haar los te gooien. Veel overtuigender!

abs-portraits-expo-22

Alexander:
“I want to be part of a generation that accomplishes a change in how business is done. A generation that focuses even more on the greatest good for the greatest number, instead of the greatest profit. We cannot wait for others to start making a change – we have to take matters into our own hands.”

Nog een interessante sidenote: Alexander is 19 jaar oud. Yup!

abs-portraits-expo-20

Philip:
“It’s not important what you do,
it’s important how you do it.”

abs-portraits-expo-23

Mary:
“I’ve always wanted to build my own business and provide employment. Coming from a developing country, I notice there are so many people that have no job, and those that do have very poor working conditions. I want to change that. I think by providing fair employment you give a positive contribution to the world.”

abs05

Vanaf vandaag worden de foto’s in de compleet vernieuwde vleugel van het schoolgebouw geëxposeerd. De studenten zien hun eigen foto dan ook voor het eerst, spannend!