Huiskamer tour

Hometour-header-13

Inmiddels wonen we hier alweer een jaar, en beloof ik al die tijd al dat ik jullie een tour zou geven zodra het ‘af’ is. Goeie grap Sabine, een huis is natuurlijk nooit af. Maar ik moet toch op de een of andere manier mijn woord nakomen, dus ik laat jullie gewoon nu onze woonkamer zien! En ja, zeg nou zelf, wat is er nou eigenlijk nog ‘niet af’ aan dit lekkere plekje?

In mijn blogpost van april vorig jaar kun je zien hoe het was toen we hier net aan de slag gingen. Als ik daar nu weer naar kijk en me bedenk dat we er zo’n vier dagen (ja, dagen) over hebben gedaan om dat verrekte behang eraf te krijgen, geloof ik het bijna niet. Het is een beetje zoals hoe moeders de pijn van hun bevalling vergeten en niet meer voor de geest kunnen halen als ze naar hun kindje kijken, of zo. (Nee, ik ben absoluut niet zwanger en hou niet van kinderen.) Eerder liet ik jullie trouwens ook onze slaapkamer zien, dus als je die gemist hebt, ook zeker even checken.

Hierboven zie je alvast onze schouw. Als je de oude foto’s hebt gezien dan zag je dat daar eerst een zielig excuus voor en later helemaal geen plankje meer op zat. En nu, tada: nieuw plankje. Daar hebben vriendje en bonusvader zich een middag kwaad op gemaakt, en het resultaat mag er wezen. Custom design. 👌🏻

Hometour-15Hometour-14 Hometour-12

En dan is dit onze zithoek! Met onze fijne Vera van Sofacompany, en onze nieuwste aanwinst: Craig. Onze Craig heeft een ander stofje en kleurtje dan die op de website, je kunt je meubels bij Sofacompany als je wil helemaal zelf samenstellen. De kussens op de Vera zijn bijbehorend van Sofacompany, het kussen op de Craig is van Xenos.

Onze glazen salontafel is een gevalletje Marktplaats jackpot: hij is van IKEA, al een tijd niet meer in het assortiment, ik scoorde hem voor €15. Toen ik ons samenwonen aankondigde en foto’s plaatste van mijn studentenkamer, was zo’n beetje iedereen erop aan het azen. “Ooh wat een mooie tafel, doe je die weg?” Neen. 😬

De plantenbakken boven de stoel zijn van IKEA en de lamp in de hoek is van Kwantum!

Hometour-16 Hometour-18 Hometour-17

Naast de nieuwe stoel staat mijn gitaar. Nee, ik kan niet spelen. Iets met een tienerfase maar staat nog steeds cool in je interieur… Daarnaast zie je ons dressoir van Zuiver. Daarop zie je wat speelgoed van Koen: zijn zeldzame Braun SK5 en zijn Sony a6000 met Sony Zeiss 24mm 1.8. Het passende retro lampje is dan weer gewoon van IKEA.

Hometour-20 Hometour-22

Nog meer speelgoed: Koens bureau. In het kort: alles (behalve de tech, obviously) is van IKEA. Jullie hadden de beamer vast al gespot in de foto’s hierboven. Zo doe je dat dus! Maar dan met de verduisterende gordijnen dicht, natuurlijk. Films kijken op de beamer = 💖

We hebben ook een televisie, maar die zit net in het hoekje dat nu samen met de voordeur en de ingang naar de keuken niet op de foto staat. In die hoek gebeurt verder niet heel veel om op foto vast te leggen, dus nu lijkt het net of wij van die “oh, wij hebben geen tv”-mensen zijn. Maar dat wilde ik eigenlijk toch nog even uit de wereld helpen, dus bij dezen!

Wat vinden jullie van ons huisje?