We’re going to San Francisco!

goldengate1
Golden Gate Bridge, foto door Michael Hirsch

Did someone say ROAD TRIP? Yaaas, West Coast here we come! Over een maandje is het al zo ver: eind april reizen Koen, Joost en ik af naar San Francisco, waarvandaan we met de auto naar het noorden doortrekken om onder andere de Redwoods, Portland en Seattle aan te doen. Vandaag laat ik je alvast iets zien van welke te gekke plekken we gaan zien!

Sinds Sebastiaen, een goede vriend van ons, bij Apple ging werken (ja, echt) en daarvoor naar San Jose verhuisde (… I know, I can’t even), staat het op onze bucket list om hem daar een keer op te zoeken en natuurlijk de omgeving eens goed te verkennen. Het was in eerste instantie het plan om met een groter gedeelte van onze vriendengroep die kant op te gaan. Helaas werkte dat niet voor iedereen, maar Joost gaat nog wel met ons mee!

San Francisco / San Jose

We vliegen dus op San Francisco en hebben een Airbnb geboekt in San Jose, één treinstation van Sebastiaens appartement vandaan. Koen en ik zitten de eerste paar dagen samen in deze super schattige cottage die we via Airbnb geboekt hebben (waarom hebben we dat nog nooit eerder gedaan?!). Joost verblijft deze dagen bij Sebastiaen thuis.

mountainview

We hebben voor elke plek waar we stoppen een planning gemaakt van wat we willen zien. Uiteraard gaan we San Francisco goed verkennen en ga ik alle cliché foto’s van de Golden Gate Bridge en de Painted Ladies nóg een keer maken.

yosemite
Yosemite, foto door Yang Song

Yosemite

Ten oosten van San Francisco ligt het nationale park Yosemite. Omdat we deze schoonheid niet aan ons voorbij willen laten gaan en het nog best een eind rijden is vanaf San Francisco hebben we in het park twee overnachtingen geboekt zodat we een volle dag hebben om alles te exploren. 🏞 ✨

redwoods
Redwoods, foto door Nikolay Maslov

Redwoods

Na Yosemite rijden we door naar nog een National Park, namelijk Redwood National Park, waar we onder andere deze intens grote bomen (sequoia’s) gaan zien. Hier hebben we een overnachting geboekt. Ik ben nog nooit eerder in Amerika geweest, dus ik denk dat ik na deze twee national parks echt blown away ben door wat de natuur allemaal kan zijn!

Portland

Voor Portland ben ik héél excited, we verblijven namelijk in een heuse TINY HOUSE! Oh my god, ik kijk letterlijk al weken naar niets anders dan YouTube video’s van ‘tiny house tours’, waarbij ik me zit te vergapen aan de vernuftige inrichting, slimme opbergplaatsen en eco-friendly oplossingen voor van alles en nog wat. En toen zagen we dus dat je gewoon een !@#$%&* flipping tiny house kan huren via Airbnb!! Mijn leven kan gewoon niet meer stuk nu. Kijk dan:

tinyhouse

Seattle

Onze laatste stop is Seattle, waar we ook weer een schattig huisje hebben gehuurd via Airbnb. De Space Needle doet mij altijd denken aan die tekenfilms van The Jetsons. Die waren altijd awesome dus ik heb hoge verwachtingen.

Dit gaat de beste reis worden, omdat:

  • 🌲 Overweldigende natuur
  • 🏠 Tiny house!!!
  • 🚘 Lange autoritten langs de kust
  • 🍴 Vegan paradise
  • 📷 Thuiskomen met 67238648726 foto’s

Ik kan niet wachten!