Diary: zelf model staan en een print publicatie

diaryfeb

Eindelijk, een nieuwe diary! Afgelopen maand stond ik zelf model, ben ik aan het gamen geslagen en gaf ik een workshop in Eindhoven. Ik ging natuurlijk naar de boekpresentatie van Annemerel en ik deed een shoot met een new face.

diary02

Sinds half januari heb ik weer rijles, hoera! Ik zeg ‘weer’, maar de laatste keer daarvoor is ongeveer drie jaar geleden. Ik heb toen ongeveer tien lessen gehad met de meest verschrikkelijke instructeur die je je kunt indenken. Op een dag kreeg ik te horen dat de rijschool failliet was en ik naar mijn vooruitbetaalde geld kon fluiten. Mooi shit, daar ging mijn spaargeld. Ik besloot toen om eerst op kamers te gaan met het geld wat ik nog had, mijn studie af te maken en dan wel weer verder te zien met dat rijbewijs.

Nu ik mijn bedrijfje een beetje op orde heb ben ik dus maar weer begonnen! Ik les nu bij Lendert, waar het duizendmaal prettiger is om mee in de auto te zitten dan de incompetente meneer van de met recht failliet verklaarde rijschool. Mocht je in de omgeving Arnhem willen lessen, dan zou ik zeker eerst een proefles doen met Lendert. Hij heeft waarschijnlijk nog wel een wachtlijst, maar dat is natuurlijk ook gewoon een heel goed teken. Ik heb in ieder geval nog geen moment spijt gehad dat ik gewacht heb!

diary04

Op 4 februari was natuurlijk de boekpresentatie van Annemerel! Het was echt heel tof om het boek eindelijk echt in handen te hebben en om mensen erin te zien bladeren. Er waren ook nog eens hele leuke mensen aanwezig én ook een paar die ik tot nu toe alleen van the interwebs kende maar nog nooit ontmoet had; zoals de awesome Lianne (ook wel The Self Help Hipster) en de mooie Ashley Lynn. En als je ook in het echt door het boek wil bladeren: doe mee met mijn winactie!

Iris-6637

Op zaterdag had ik eindelijk weer eens wat tijd ingepland om wat vrijwerk maken. Eldridge en ik zouden een leuke test doen met Iris, en we hadden wat wilde haar-plannen. Ondertussen heb ik de eerste foto bewerkt en ik ben er oprecht heel blij mee. Ik wil meer doen met beauty en haarstyling!

Behalve de wat strakkere beauty beelden hebben we ook wat losse portretjes gemaakt, omdat Iris zo’n spontane vrolijke meid is kon ik dat niet laten. Deze heb ik nog niet bewerkt, als ze af zijn zal ik ze zeker met jullie delen.

diary10

De week daarop maakte ik weer eens een wereldreis naar Eindhoven, waar ik welkom was in de studio van Willeke Machiels om daar aan haar, Nadia en Nick (check hun werk!) een workshop retouching te geven. Ik vind hun studio er zo tof uitzien! Ze hadden die ochtend voordat ik kwam wat portretten van elkaar geschoten in de studio om als materiaal te gebruiken tijdens de workshop, wat ik een super leuk idee vond.

Dit weekend ben ik wederom uitgenodigd in deze studio, om een talk te geven bij een Young Photographers meeting. Young Photographers is een Facebook groep bestaande uit, je raadt het al, jonge fotografen. Nu is jong een breed begrip, maar ik merk wel dat het een groep is met gelijkgestemden, heel leuk dus om daar eens wat mensen van te ontmoeten!

diary14

Wij doen niet aan Valentijn. We staan alleen de hele dag in de keuken en vreten ons alleen maar helemaal vol met zoetigheid. Goed excuus, vonden wij.

diary17

Een gamer chick zal ik nooit zijn, denk ik. Maar er zijn de laatste tijd twee spelletjes waar ik toch wel een beetje aan verknocht ben: Neko Atsume (wie kent het tegenwoordig niet) en Sims 4. Onderhand heb ik alle katjes in het iPhone spelletje verzameld en ben ik bezig alle memento’s bij elkaar te krijgen. Ik hoef er nog maar een stuk of 14, en ik ben benieuwd wat ik ga doen als ik ze allemaal heb, haha.

Ik was al een hele tijd aan het azen op de Sims 4 en zat zelfs allerlei video’s te kijken op YouTube van mensen die echt veel te goed zijn in hele mooie huizen bouwen. Ik vond het eigenlijk wel een beetje duur, maar mijn ervaren gamer boyfriend Koen wist gelukkig een manier om aan korting te komen. En toen kreeg ik het ook nog eens zomaar cadeau van hem, hoe lief!! En nu ben ik dus een beetje verslaafd.

diary18

Arnhem is zo gek nog niet. De zonsondergang spotte ik toen ik van kantoor naar huis fietste langs de brug. Aan het eind van de dag schijnt er ook altijd prachtig licht door onze hoge ramen. Dat soort korte magische momentjes in de dag kan ik echt van genieten.

Ik ga altijd maar eens in het halfjaar naar de kapper. Niet omdat ik kapper-angst heb of zo, maar gewoon omdat ik lui ben. Ik ga het liefst in het dorp bij mijn ouders naar de kapper omdat zij me altijd goed knippen, en ondanks dat dat dorp naast Arnhem ligt vergt me dat blijkbaar te veel organisatieskills om vaker te gaan dan twee keer per jaar. Nu moest ik wel, want die maandag daarna stond ik geboekt als fotomodel. Terwijl ik zat te wachten tot ik aan de beurt was deed ik nog even wat inspiratie op met de Harper’s Bazaar Beauty die daar lag.

diary22

Ja, echt. Ik in de make-up, en even later met een commerciële smile voor de camera. Ik mag helaas niet zeggen waar het voor is, maar ik vond het heel leuk om weer eens te doen. Ik kreeg ook verschillende kleuren nagellak op, waarvan ik de kleuren denk ik ook niet mag laten zien omdat dat al veel weggeeft, dus jullie moeten het hier even mee doen. #somysterious

Ik ben hierbij gekomen doordat ik al heel lang sta ingeschreven bij een castingbureau. Ik krijg weleens mailtjes en belletjes met de vraag of ik beschikbaar ben, maar werd eerder nooit geboekt. Dit keer wel, ha!

diary27

Afgelopen week viel mijn exemplaar van The Storm magazine op mijn deurmat, met daarin ook mijn editorial. Heel tof om mijn werk zo in print te zien! Die stond nog op mijn bucketlist.

diary28

Verder heb ik nog wat random foto’s van mijn eten gemaakt. Ondertussen ben ik alweer vijf maanden vegan, het gaat heel goed! Hierboven zie je de bonenburgers van de Jumbo met Wilmersburger ‘kaas’. Daaronder zat ook nog avocado en ik deed er wat Mayolijn (plantaardige mayo van Remia) en curry op. Op een andere dag had ik alweer avocado-cravings, en at ik het op geroosterd brood met Tartex met zongedroogde-tomaat-smaak en een kommetje paprikasoep.

diary29

Bij Jumbo kun je als vegan prima terecht, maar Ekoplaza kan ook echt een goudmijntje zijn voor de dingen die ik bij andere supermarkten niet kan vinden. Hierboven zie je mijn buit van eerdergenoemde Tartex, maiswafels, notenpasta, linzencurry spread (!!!), pure chocola met zeezout, gerookte tofu en lupine salade. Wat ik dan wel weer bij de Albert Heijn kan vinden en tot nu toe nergens anders ben tegengekomen: groene pesto zonder kaas! Heel goed in combinatie met de maiswafels.

diary30

Zoals jullie met mijn vegan challenge dagboekjes vast niet ontgaan zal zijn blijft er wat te wensen over als het gaat om variatie in mijn ontbijt. Dus besloot ik het helemaal anders te doen. En toen werd het natuurlijk bijna hetzelfde maar in andere vorm. Volgens mij zat hierin: bevroren banaan, rijstmelk, havermout, cacaopoeder en kaneel. Precies waar ik normaal gesproken mijn warme kommetje havermout mee maak. Duh. Daarnaast zie je een lekkere curry met onder andere broccoli en vega ‘eend’ van de toko.

diary31

Dan presenteer ik u nu het lekkerste voedsel ooit: wraps met geroosterde kikkererwten, pompoenpitjes, cranberries en tahinsaus naar recept van Minimalist Baker. Echt veel te lekker. Deze risottopakjes van Jumbo zijn ook een aanrader!

En nu is het alweer maart! Ik heb zo intens veel zin in de lente, wat jullie?