November diary: Efteling, workshops en een boek cover

diarynov2015

Wow, november was opeens heel druk. Vandaar ook de stilte hier op de blog. Maar natuurlijk laat ik jullie niet zonder maandoverzicht zitten! Ik hield in november twee workshops (studiofotografie en beeldbewerking), ging met Marijn op pad voor een klus voor de Efteling, ik werd erkend leerbedrijf en ging gezellig langs bij Bianca in Zaandam.

diarynov01

Er kwam vlak voor de workshop studiofotografie een leuk pakketje binnen, namelijk de Waved Dish van FoxFlash. Jullie hebben het effect hiervan al kunnen zien in mijn vorige post. Hij was een stuk groter en zwaarder dan ik had gedacht!

diarynov02

De workshop studiofotografie in full swing. Binnenkort komt hier ook nog een leuke behind the scenes video van online.

diarynov03

Omdat Wanpen nu bij  mij stage loopt, moest ik erkenning aanvragen bij het SBB. Toen ik een week later door ze gebeld werd, dacht ik dat ze een afspraak wilde maken om de werkplek te inspecteren om de erkenning officieel af te ronden. Ik was verrast om te horen dat ze van mening waren dat een verdere inspectie niet nodig was en dat ze bij het zien van mijn website al konden beoordelen dat een stagiaire bij mij genoeg te leren zal hebben. Dat was nog eens een groot compliment! De sticker van het SBB prijkt nu dus met trots bij de voordeur van mijn kantoor. Op de foto rechts ben ik ’s avonds nog even wat foto’s aan het bewerken op mijn werkplek. Dikke prima!

diarynov04

Behalve de workshops had ik ook de eerste volledige shoot in de studio. Wat heerlijk, al die ruimte! Meer dan deze behind the scenes foto verklap ik nog niet, nog even geduld!

diarynov05

Bianca voelde mij volgens mij feilloos aan toen ze me vroeg of ik niet een dagje samen met haar wilde Photoshoppen. Alleen is ook zo saai. Dat kwam perfect uit, ik had ook nog een berg werk dat op me lag te wachten, dus, samen aan de slag! Oh, en tussendoor even een soy latte en kletspraatjes en oh ja Photoshop… Het was gezellig, dus. Ik maakte ook nog even een prachtige kerstselfie voor de winactie waar je nu aan mee kunt doen op Fashionmilk. Je kunt nog meedoen tot 11 december, dus stuur ook vooral even een goeie kerstselfie in en misschien win je wel een shoot met Bianca of een lekker Bodyshop pakket!

diarynov06diarynov07 diarynov08 diarynov09

Kriskras door de Droomvlucht in de Efteling lopen met werkverlichting en een random radiozender is wel bijzonder, moet ik zeggen. Zelfs zonder de magische muziek en de mooie lampjes is het een soort kinderdroom die uitkomt. Ik ging met Marijn mee om haar te assisteren bij het vastleggen van beelden voor op de nieuwe website van de Efteling. Mijn taak was om alles omtrent het licht op me te nemen. Ik vond het echt leuk om op zo’n manier eens iets heel anders te doen, en dan ook nog in de Efteling. Super tof!

diarynov10

Vlakbij onze studio is een autogarage die ik volgens mij wel kan bestempelen als de grootste bron van #isdievanjou-auto’s in Arnhem. Ik waande me even in de hemel, vooral bij die knalgele joekel. De achterbank was serieus omgebouwd tot twee stoeltjes met een tafeltje in het midden, voor het geval je een mini dinner party in je auto wil houden.

diarynov11

Workshop nummer twee was een stuk minder beweeglijk; we gingen aan de slag met beeldbewerking. Ik vond het echt een hele leuke groep met leuke eigen ideeën en onderwerpen om te behandelen, en kon nadat ze aan het eind zelf een foto bewerkt hadden goed zien dat ze heel scherp hadden opgelet. Zo zie ik het natuurlijk graag! Op de foto hierboven lijken we wel een schoolklasje, haha.

diarynov12 diarynov13

Het boek van Annemerel is nu officieel te bestellen, woop!! Dit is hem dus: de cover. Een gek idee om te beseffen dat dat straks echt in fysieke hoedanigheid in de winkels ligt in februari. In het boek zul je nog meer van mijn foto’s aantreffen, bij elk hoofdstuk een. Ik kan niet wachten om erin te kunnen bladeren. En toen stond Annemerel ook nog met een foto van mij in de Fashionista special, leuk!

diarynov14

Heel lang geleden heb ik jullie al een home tour beloofd… Die is er nog steeds niet gekomen, omdat een huis natuurlijk nooit af is. In mijn post over de mini verbouwing en in instagram sneak peeks heb ik jullie onze bank al laten zien, waar jullie laaiend enthousiast over waren. Onze Vera (zo heet de bank) krijgt er een broertje bij: Craig! Deze stoel is net als de bank van Sofa Company. We hebben onze Craig zelf samengesteld en hij lijkt op het plaatje hierboven, maar met een andere soort stof en andere pootjes, zodat hij helemaal in ons interieur past. Het is nog even wachten tot hij geleverd wordt, wat waarschijnlijk in maart zal zijn, precies wanneer we hier een jaar wonen. Bij dezen beloof ik om dan een uitgebreide tour te geven door de huiskamer.

diarynov15 diarynov16

Afgelopen zondag reisden Wanpen en ik af naar Weert voor een shoot. Ik ben een beetje verliefd geworden op de locatie – het was echt een enorm huis met overal enorme robuuste spiegels. Als ik het huis over kon nemen zou ik alleen wel alle dierenvellen het huis uit doen, haha. 😅