Vegan Challenge week 4

week4

De laatste week alweer, wauw! Ik maak het echt niet mooier dan het is als ik zeg dat het veel sneller voorbij is dan verwacht. Nog maar twee dagen en dan heb ik een hele maand volledig veganistisch gegeten. Kijk mee wat ik in de laatste week zoal at.


Dag 22 – Donderdag

dag2203 dag2204

Lunch: Mijn ontbijt staat weer eens niet op de foto. Ik snackte wel wat maiswafels met pindakaas weg, en probeerde Tartex uit op mijn geroosterde boterhammen. Tartex is een vegetarische spread op basis van champignons, en ik vind het echt een bizarre gelijkenis hebben met paté. Hoewel ik van pathé nooit per se heel erg fan was, vind ik dit erg lekker! Mijn favoriete snack aller tijden is ook in beeld gebracht: een banaan met pindakaas. Jep, gewoon erop smeren met een mes en zo opeten.

Avondeten: Veggie lasagne met Wilmersburger kaas.


Dag 23 – Vrijdag

dag2301dag2302

Lunch: Via Twitter kreeg ik een tip om eens tahin te proberen met stukjes banaan. Ik maakte er een broodje van, met ook wat kaneel en agavesiroop eroverheen. Ik moet nog een beetje wennen aan de smaak van tahin, maar ik vond dit best lekker bij elkaar!

Snack: Ik eet echt veel meer robuuste koeken dan goed voor me kan zijn.

Avondeten: Nasi met heel veel saus en heel veel gebakken uitjes en heel veel cassave kroepoek. Gewone kroepoek wordt van garnalen gemaakt, maar deze is vegan, yay!


Dag 24 – Zaterdag

dag24

Lunch: Maiswafels met hummus. Ik had twee repen Tony’s gekocht en kon daar niet erg lang vanaf blijven. Ik kocht de smaken Puur Pecan Kokos en de limited edition Puur Amandel Zeezout.

Avondeten: Ik at die avond alleen en flanste wat bij elkaar in de keuken van wat we nog hadden en waarvan ik wist dat we het niet later in de week zouden gebruiken in een recept. Het werd 50/50 rijst/linzen met daarop zoete aardappel en groene paprika en een sausje van kokosmelk en een heleboel kruiden. Prima gelukt!


Dag 25 – Zondag

dag25

Ontbijt: Havermout life.

Lunch: Overgebleven nasi, yum!

Avondeten: Chili bonensoep.


Dag 26 – Maandag

dag26

Lunch: Restjes van mijn freestyle linzen en zoete aardappel gerecht op een wrap. Ook lekker! Ook was er nog soep over.

Avondeten: Knoflookpasta met vegan parmezaan.


Dag 27 – Dinsdag

dag27

Lunch: Ik viel vandaag in heftige herhaling, niet alleen met mijn ontbijt maar ook met mijn lunch.

Avondeten: Sushi bowl, blijft enorm lekker, en makkelijk!


Dag 28 – Woensdag

dag28

Lunch: More sushi bowl! Met daarnaast heel toepasselijk het boek van de Groene Meisjes. Crackers met Tartex on the side.

Avondeten: Alleen thuis zijn met avondeten equals rare experimenten in de keuken… Nee, ik ben niet in de laatste week van de Vegan Challenge gezwicht voor vlees, wat je daar ziet is nep eend, van de toko. En het was echt heel lekker. En leek ook nog echt op eend. En het blikje kostte iets van €1,79. Ik heb er ook nog een versie van met ‘varkensvlees’, waar ik nu ook super benieuwd naar ben!


Nog twee dagen en dan heb ik de Vegan Challenge succesvol doorbracht. Ik zal volgende week een apart artikel schrijven over wat het mij gebracht heeft en wat ik nu eventueel anders ga doen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden mijn eetdagboekjes te zien!