Vegan Challenge week 3

Tot nu toe was dit wel de leukste week van de Vegan Challenge. Waarom? Twee dingen: Vegan Brunch en Vego. Maar, helaas heb ik ook mijn eerste vegan fail begaan, en had ik een paar kantje-boord momenten. Na twee weken ging ik er misschien al wat makkelijker over denken, “dat vegan eten is zo lastig nog niet”, maar ik werd even goed wakker geschud deze week!


Dag 15 – Donderdag

dag15

Ontbijt: Voor het idee heb ik er maar weer eens een foto van gemaakt. Ik ben echt weer van cashewnoten gaan houden, ik dacht altijd dat ik die niet zo lekker vond. I was so wrong!

Lunch: Geroosterde broodjes met hummus, zout en peper en een kop thee (oke, drie koppen thee).

Avondeten: Falafelbowl! Mega aanrader.


Dag 16 – Vrijdag

dag16

Dit is volgens mij de eerste dag dat ik echt een beetje vergeten ben om fatsoenlijke foto’s van mijn eten te maken, oeps. Hierbij dus maar een plaatje van mijn glorieuze broodjes pindakaas. Volgens mij heb ik die avond overgebleven falafel bowl gegeten, met wat crackers met hummus erbij.


Dag 17 – Zaterdag

dag1701dag1702

Ontbijt: Ik heb het al eens eerder gezegd, maar ik zeg het nog maar een keer: een stukje pure chocolade door de warme havermout doen is echt het beste idee ooit.

Lunch: Voor lunch had ik weer een combinatie van rijstwafels met iets erop en een stuk fruit, maar ook maakte ik een experimentele smoothie. Zoals je ziet met bijpassende onsmakelijke kleur. Toen ik eraan begon dacht ik dat ik ‘m nog wel lekker vond, ik proefde vooral de banaan en blauwe bessen, maar in de nasmaak kwam toch wel erg veel van de Chinese kool terug… Hmmm. Niet echt een smoothie-recept dat ik snel zal herhalen, haha.

Avondeten: ’s Avonds zouden we bij vrienden koken. We besloten om een voorafje van paprikasoep te maken. De room die je daarin ziet drijven is natuurlijk sojaroom van Alpro. Bij de AH in het dorp was alleen tofu-gehakt te vinden, terwijl ik juist had gehoord dat het “fijngehakt” van de AH juist heel lekker was, maar die was op. Op naar de Jumbo een dorp verder, waar ze twee soorten vegetarisch gehakt hadden. Hiermee moet je wel blijven opletten, het gehakt rechts op de foto bevatte ei en was dus niet vegan. We zijn voor de linker variant gegaan. Ik moet zeggen dat ik het niet heel lekker vond, het was een beetje rubberig? Ik ga sowieso nog een keer het fijngehakt proberen, ik ben benieuwd of dat beter is! Dit was ook de eerste vleesvervanger die ik op heb, dus daar moet ik nog eens wat mee gaan experimenteren


Dag 18 – Zondag

dag1801correctiedag1802

Brunch: Zondag was het tijd voor de Vegan Brunch, georganiseerd door lieve meiden Valesca en Lisa. Het was een groot festijn van taartjes, pannenkoeken, better than egg salad en een heerlijke courgettesoep. We mochten zelfs nog een stuk pompoen-cheesecake meenemen!

Ik nam wat lekkers mee naar mijn ouders, waar we ’s avonds een zomerstoof hebben gegeten met allerlei groenten in tomatensaus en een lekkere salade.

dag1804 dag1803

Dag 19 – Maandag

dag1901

Ontbijt: Wederom niet op de foto, maar dat was dus weer havermout.

Lunch: Ik raakte eventjes in paniek doordat ik in Teske’s veganistische shoplog las dat ze moeite had met vegan brood te vinden. Tot nu toe had ik daar helemaal geen moeite mee gehad, maar daardoor ging ik twijfelen of ik misschien iets over het hoofd had gezien, oh no! Ik rende naar de vriezer, stuurde nog een foto van het etiket naar mijn Vegan Hotline Girl Merel, maar ook zij verzekerde me dat mijn brood gewoon vegan was. Ik smeerde er maar een extra dikke laag pindakaas op.

Avondeten: ’s Avonds aten we salade met van alles en nog wat. Voor Koen een versie met bacon en ei, voor mij een versie met kikkererwten en croutons!


Dag 20 – Dinsdag

dag20

Lunch: Ik lunch nog steeds een beetje random, dit zijn twee rijstwafels met appelstroop en een bakje notenmix met rozijnen en cranberries. Ik at ook nog een appel.

Avondeten: Koen maakte een hele lekkere en makkelijke one pot pasta met lekker veel paprika.


Dag 21 – Woensdag

dag2101dag2102

Ontbijt: Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik van moerbeien moet vinden, maar ik denk dat ik ze niet zo snel nog een keer zal kopen. Ik vind de textuur zo maf, het is niet echt crunchy maar ook niet zacht te noemen. Het is een beetje als iets dat eigenlijk knapperig hoort te zijn maar oud is geworden. Meh.

Lunch: Als lunch at ik overgebleven salade van gisteren. Ik had een tripje naar Ekoplaza gemaakt omdat ik wat dingetjes nodig had voor het eten van morgen, en daar staarde deze reep Vego me aan… Voor de mensen die het niet kennen: het is vegan “melk”chocolade met hele grote stukken hazelnoot erin. Heel erg lekker.

Avondeten: ’s Avonds moest ik voor mezelf koken, wat ik echt een beetje ben verleerd aangezien Koen zo graag in de keuken staat. Mijn knoflook was binnen no-time bruin, en ik dacht echt dat mijn eten verpest zou zijn, maar het was nog lekker ook! Ik maakte noodles met zoete aardappel, Chinese kool en puntpaprika.


Het vega gehakt waarvan een uitvoering niet vegan was en het brood zijn dus goed gegaan, maar wat was dan mijn vegan fail? Die was blijkbaar vorige week woensdag, toen ik bij Starbucks een Pumpkin Spice Latte bestelde met sojamelk en zonder slagroom. Je zou denken dat dat gewoon vegan is, maar Merel vertelde me dat er gewoon lactose in de siroop zit, zo stom! Ik vond hem ook niet eens lekker, al mijn siroop zat onderin. Bluh, stomme Starbucks.

Meest gemist: Hallo, heb je die taartjes hierboven gezien?
Moeilijkste momentje: Dat moment dat je de stadse supermarkt gewend bent en in een dorp in de AH staat waar ze geen fatsoenlijk vegagehakt hebben.
Grootste vegan-fail: Pumpkin Spice Latte. Boe!
Beste schatzoekersmoment: VEGO!