Vegan Challenge week 2

week2

Ik ben alweer op de helft van de Vegan Challenge! Als ik het zo bedenk gaat het allemaal vrij snel. Mijn vegan radar wordt nog steeds scherper en ik loop als volleerd vegan etiket-starend door de supermarkt. Maar ik ken ook steeds meer producten die ik zonder te kijken in mijn winkelmandje gooi. Vandaag vertel ik hier meer over en laat ik jullie natuurlijk weer zien wat ik allemaal gegeten heb.


Dag 8 – donderdag

dag08

Ontbijt: Ja, daar zijn we weer: havermout! Ik wissel hiermee voornamelijk af tussen sojamelk/rijstmelk/amandelmelk. Qua toppings pak ik bijna altijd naar banaan, maar vandaag pakte ik wat noten en had ik er verder nog een lepel pindakaas, rozijntjes en cranberries, kaneel en chiazaadjes doorheen zitten.

Lunch: Die ochtend trokken Wanpen en ik eropuit om foto’s te maken tijdens een congres. Ik wist dat er catering was om lunch te verzorgen, maar ik zag de bui eigenlijk al wel hangen en had zelf wat rijstwafels en hummus meegenomen. Na het zien van een hele berg broodjes met kaas, ham, tonijnsalade en noem maar op, gaf ik het al op. Ik vroeg aan iemand van de catering of ik misschien een kaal bruin broodje kon krijgen, of dat ze er iets plantaardigs op konden doen. Ze vroeg mij of ze anders een salade voor me konden maken. Enorm blij en verrast riep ik iets van: “Ja, heel graag!!” Ik ben nog nooit zo blij geweest met een salade en ik vond het echt geweldig dat de catering deze moeite voor mij heeft gedaan!

Avondeten: Die avond was het weer hoog tijd voor dé bulgursalade van Iris die jullie vorige week ook al voorbij zagen komen.


Dag 9 – vrijdag

dag0901 dag0902

Ontbijt: Een havermoutje met weer die peperdure cacao nibs.

Lunch: Overgebleven bulgursalade, nom!

Avondeten: Een salade van van alles en nog wat.


DAG 10 – zaterDAG

dag1001dag1002

Ontbijt: Havermout, dit keer met een voor mij nieuw ingrediënt: gedroogde moerbeien. Na de eerste hap wist ik het even niet zo goed, en ik vind de structuur nog steeds wel een beetje gek, maar ze zijn wel lekker zoetig!

Lunch: Overgebleven salade van gisteren (zien jullie ook mijn patroon van luiheid? haha) met wat extra zongedroogde tomaatjes eroverheen die ik gisteren vergeten was maar altijd super lekker vind.

Avondeten: Zelfgemaakte paprikasoep en een broodje waar ik wat pesto op smeerde.


DAG 11 – zondag

dag1101dag1102

Ontbijt: You know the drill.

Lunch: Nog meer overgebleven bulgursalade (we maken net als Iris altijd een hoeveelheid die goed is voor een weeshuis) én een overgebleven bonenburger. Dit was echt een super fijne combi. Ik deed er nog wat extra sojasaus bij om het geheel aan elkaar te matchen.

Avondeten: Sushi bowl!!! Tien keer zo goedkoop als gewone sushi, minstens zo lekker.


DAG 12 – maandag

dag1201dag1202

Ontbijt: Waarom fotografeer ik het eigenlijk nog? Hier doe ik niet eens meer de moeite om mijn banaantjes een beetje fatsoenlijk neer te leggen…

Lunch: Het is wel duidelijk dat lunch een beetje mijn minst favoriete maaltijd is… Midden op de dag ben ik altijd ergens mee bezig, en dan heb ik geen zin of tijd om na te denken over wat ik kan eten of om überhaupt goed te eten (foei). Ik heb hier mijn rijstwafels en mijn favoriete chocola van het moment gefotografeerd, maar er is ook nog wel een stuk fruit en nog twee rijstwafels aan mijn camera ontsnapt… Lekker rommelig, maar zo gaat het nu eenmaal!

Avondeten: Curry met spinazie, kikkererwten, kokosmelk en gedroogde tomaatjes.


DAG 13 – dinsdag

dag1301dag1302

Ontbijt: Dit keer had ik een stukje van die chocola van de dag hiervoor door mijn havermout gedaan. Bizar goed idee, al zeg ik het zelf.

Lunch: Leftover sushibowl, hell yes. Ik at er ook wat crackers met hummus bij. Tussendoor at ik nog een rijstwafel met pindakaas.

Avondeten: Vegan Pad Thai! 


DAG 14 – woensdag

dag14

Ontbijt: Ik ben de foto kwijt, maar jullie geloven zeker wel dat het havermout was? 😅

Lunch: Uhm, ja. Dit was duidelijk een shoot-dag. Mijn lunch bestond uit een banaan, een appel, robuuste koeken van LU en oreo’s.

Avondeten: Koen en ik waren allebei erg laat thuis en besloten de trend van de dag maar door te zetten en pizza te bestellen. Je zou misschien verwachten dat pizza zonder kaas niets aan is, maar ik vond het echt top! Het was niet alleen lekker, maar ik voelde me ook niet zo enorm opgeblazen na het eten ervan. Wel vol natuurlijk, maar gewoon prettig.


Meest gemist: Ik heb deze week echt veeeel te veel koekjes en chocola gegeten, dus om dan nog te zeggen dat ik iets non-vegan heb gemist zou wel heftig zijn.
Beste schatzoekersmoment: De lunch tijdens het congres. 🙌
Moeilijkste momentje: Valt samen met het hierboven genoemde moment tijdens het congres; wat het eigenlijk meer een “everything went better than expected”-momentje maakt.
Grootste vegan-fail: Nog steeds geen, volgens mij!