Stortbuien, kou en een gigantische softbox

litemotiv2

Een zomerse shoot op 22 juni lijkt op zich een goed idee, behalve als je van plan bent dit in Nederland te doen. Met een temperatuurtje van 16°C en stortbuien zou je er misschien aan denken om je shoot af te lassen. Ik leen gewoon de partytent van mijn buurman en doe een schietgebedje. We hebben echt bizar geluk gehad, tussen de looks door heeft het enorm hard geregend, maar tijdens het schieten hadden we zelfs een zonnetje!

Behalve een prachtig model, hele toffe styling, schitterende make-up en geluk met het weer hadden we ook nog een cameraman op de set. Ik heb niet heel vaak de mogelijkheid om jullie behind the scenes beelden te laten zien, maar dankzij Alex kan dat nu wel!

Nu vraag je je natuurlijk af: wat is dat enorme gevaarte?! Dat is dus de nieuwe Litemotiv 190 van Elinchrom. Een enorme softbox die in combinatie met de ELB 400 (flitsers op accu) fungeerde als draagbare zon. Ik ben gek op het gebruik van natuurlijk licht op locatie, maar je begrijpt al dat ik me op deze dag gelukkig prijsde met de Litemotiv achter me!

Ik geef eerlijk toe dat het niet zo gemakkelijk was om hem in elkaar te zetten als het op de video misschien lijkt. Ik was in eerste instantie blij dat ik een assistent had meegenomen (thanks Michèle!), en dat ik net niet koppig genoeg was om de gebruiksaanwijzing thuis te laten liggen. Eenmaal in elkaar is het een droom die uitkomt.

Tot nu toe werkte ik bijna uitsluitend met mijn eigen studioflitsers, waar ik geen accu bij heb. Behalve dat deze flitsers überhaupt een nieuw product zijn, ging ik daar ook vrijwel blind mee aan de slag. Dit was absoluut geen probleem, de ELB wijst zich eigenlijk vanzelf. Met de twee accu’s die ik bij me had heb ik het gemakkelijk gered om de shoot af te maken, zo’n 500 foto’s. Ik denk dat ik rond de 300 foto’s van accu gewisseld ben, dus hij kon ook nog wel eventjes mee als het niet weer zo achterlijk hard ging regenen. 💦

Wat betreft die regen; we hadden dus die prachtige groene partytent, maar het is niet gelukt om de apparatuur geheel droog te houden… Gelukkig beschikt de ELB over hele goede weathersealing. Waterdicht is ‘ie denk ik niet (ik zou het niet aanraden dat uit te testen zoals wij nu eigenlijk wel hebben gedaan, haha), maar ik verzuip waarschijnlijk nog eerder dan mijn flitser. Dat is toch wel een prettig idee.

De resultaten

litemotiv01 litemotiv02 litemotiv03
Make-up: Marc Boland
Styling: Anne Roeg
Model: Eva de Bruin
Assistent: Michèle Giebing
In samenwerking met Fotoflits