September diary: Vriendje jarig, laatste stukjes zomer & mijn stagiaire

diarysept

Het is alweer oktober. En behalve dat dat betekent dat de Vegan Challenge nu echt is begonnen (waarover later meer), betekent dit ook het einde van september. Tijd om terug te blikken op een maand waarin ik waarin mijn vriendjes verjaardag vierde, veel Holland’s Next Top Model en Expeditie Robinson keek, mijn eerste stagiaire aannam, genoot van het laatste beetje zomer en meer.

sept01

Even geleden maakte ik wat betere foto’s van mijn nieuwe studioruimte, waar ik nu zo’n twee maandjes in vertoef. Ik besloot ze ook maar eens op social media te delen, want geinig. Er werd massaal op gereageerd en geliked, dus binnenkort komt er een uitgebreide tour hier op de blog, waarin ik alles laat zien in mijn studio en waarin ik ook eens laat zien wat voor apparatuur ik nu eigenlijk allemaal gebruik. Yes!

sept02

Het was nog best wel lekker weer de afgelopen maand, als ik mijn verzameling met uitzicht-vanuit-ons-raam-foto’s moet geloven. Rechts ligt Boyd lekker op zijn matje, hij verbleef eind augustus tot begin september bij ons omdat mijn ouders op vakantie waren en mijn broers thuis veel moesten werken. Vonden wij helemaal niet erg.

sept03

Op 3 september zaten we natuurlijk allemaal vol spanning klaar voor de eerste aflevering van Expeditie Robinson. #teamteske

sept04

De dag daarna reisde ik helemaal af naar Limburg (#treinselfie want #duurtlang) voor een editorial shoot met een heel tof team. Ik had al vaker met stylist Sato samengewerkt. Model Janneke en make-up artist Janine waren nieuw voor mij, maar wat een fijne samenwerking! Heerlijk, zulke dagen. 💖

sept08

Ik spotte weer een paar leuke autootjes voor mijn #isdievanjou-verzameling. De rechter is die van Laura, die zo vrij was om haar huis een dagje aan me uit te lenen voor een shoot. Nu had ik ook eindelijk ook eens een goede kans om die prachtige auto op de foto te zetten! Ze woont praktisch bij mij om de hoek, maar als ik hier langs kom zit ik eigenlijk altijd op de fiets naar het station, dus niet echt een moment om stil te gaan staan voor een foto, haha. Zo heb ik er wel een paar keer met de overweging te stoppen langs gefietst…

sept05

Koen was jarig op 11 september, dus heb ik deze foto die ik in Japan van hem maakte opgezocht bij wijze van digitale verjaardagskaart. Ik vind hem mooi en wil echt terug als ik dit zie!

sept06

Het was die dag erg mooi weer, dus wilden we heel graag het park in. Boyd was alweer een paar dagen thuis, maar wie gaat er nou het park in zonder hond? We besloten Boyd bij mijn ouders op te halen en hem mee te nemen naar Sonsbeek. Bij de stadsvilla hebben we heerlijk wat gedronken en gegeten en van de zon genoten.

sept07

Toen we bij de stadsvilla aten, nam ik een vegetarische burger. Ik ben geen vegetariër, maar ik speelde al wel een tijdje met het idee in mijn hoofd en probeerde hier en daar wat uit. Een dag later kwam ik een video tegen waar ik ook al over vertelde in mijn artikel over veganisme. Na het zien van die video ging er een knop om bij mij, en wilde ik in ieder geval vanaf dat moment vegetarisch eten en die avond het liefst veganistisch. Het is een beetje een bij elkaar geraapt zooitje hier links, maar ook gewoon heel lekker. Rechts is de befaamde bulgursalade van Iris, waarvan ik maar bleef eten. Super lekker.

Wanpen_MG_2842_4

En natuurlijk mijn stagiaire! Jullie hebben er al uitgebreid over kunnen lezen na haar eerste dag, als je het gemist hebt kun je dat hier alsnog doen. Wanpen is deze week drie dagen geweest waarin ze al is mee geweest naar een vaste klant, een inventarisatie heeft gemaakt voor een uitbreiding van de studio en ze heeft meegekeken tijdens een privé workshop beeldbewerking. Zondag gaan we samen naar de solo expositie van onze photographer friend Richard. Als je nog niets te doen hebt zondag en je bent in de buurt van Amsterdam: komt dat zien! Vanaf 13:00 in het Tobacco Theater in Amsterdam.

Volg me ook op Instagram en op Snapchat: sabinemetz.