Mijn nieuwe bril van Polette

Polette-001
Foto’s: Wanpen van Breugel

Ik wilde al een tijdje een nieuwe bril. Mijn oude bril vind ik nog steeds erg leuk, maar ik baalde toch een beetje van het mintgroene kleurtje, ondanks dat die alleen aan de binnenkant zit. Ik wilde iets klassiekers, gewoon bruin of zwart, wat volwassener. Classy, misschien wel. In verband met mijn zorgverzekering kan ik in principe een keer per jaar een nieuwe bril uitkiezen, en ik had mijn huidige bril nog geen jaar… Maar toen was daar Polette!

Polette is een webshop waar je allerlei verschillende soorten (zonne)brillen op sterkte maar ook zonder sterkte kunt kopen. Normaal gesproken zijn brillen al snel erg duur, maar dankzij het baanbrekende concept van Polette is dat verleden tijd. Zij zijn namelijk de enige tussenpartij tussen fabriek en klant. Normaal gesproken gaan de prijzen van brillen nogal wat keren over de kop (mede dankzij grote bedrijven met een monopoliepositie zoals Luxottica) voordat jij ze bij jouw opticien kunt kopen. Omdat ik dat zo gewend ben om te zien, geloofde ik eerste bijna niet dat de prijzen van brillen bij Polette al beginnen bij €6.99. 😱

Ik ben iemand die eigenlijk graag met alles afwisselt, en dus het liefst ook verschillende brillen heeft om te kunnen afstemmen op mijn kleding en stemming. Nu heb ik de pech dat mijn sterkte nogal vaak wil veranderen; tot nu toe heb ik bijna elk jaar wel een verschil in mijn meting en moet ik dus ook elk jaar een nieuwe bril en kan ik de oude niet meer dragen. So far for collecting some cool frames. Met dit soort prijzen kan ik me dat opeens wel veroorloven!

Polette-6012

Een nadeel is natuurlijk wel dat je je bril per post krijgt en deze dus niet precies is afgesteld op jouw hoofd en oren. In mijn geval zitten brillen in eerste instantie eigenlijk altijd te strak achter mijn oren, ook als ik ze wel bij een opticien koop en laat afstellen moet ik vaak nog een keer terug. Zo ook met deze van Polette, maar een bezoekje aan een random opticien in de stad heeft dat zo verholpen. Sindsdien draag ik hem elke dag. Tot zover mijn behoefte om af te wisselen… Haha!

Polette-002

Het model waar ik voor koos heet Cookies Brown en kost €14,99.
Wat vinden jullie ervan?

Deze review bevat een product dat ik opgestuurd heb gekregen van Polette.