Meet the intern!

Groot nieuws! Tenminste, ik vind het nogal wat. Ik heb mijn allereerste stagiaire aangenomen! Maak kennis met Wanpen, de duizendpoot die mij de aankomende vier maanden voor drie dagen in de week gaat assisteren tijdens shoots, sets en props gaat bouwen voor in de studio, brainstormen en fotograferen voor de blog, behind the scenes gaat vastleggen en nog veel meer.

Hoi Wanpen! Wat studeer je precies?
Hoi! Ik ben Wanpen, 24 jaar oud en ik studeer Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie aan de Fotovakschool in Rotterdam. Momenteel zit ik in mijn derde jaar, hierna moet ik nog één jaar.

Hoe ben je met fotografie begonnen?
Op de middelbare school had ik altijd al een camera bij me en vond ik het heel leuk om foto’s te maken van alles en iedereen om me heen. Voor mijn opleiding MBO Vormgeving heb ik mijn eerste stage bij V&D in het visual merchandise team gedaan. Dat was heel tof, maar omdat ik altijd bezig was met foto’s maken en dat eigenlijk het leukst vond wilde ik ook graag bij een fotograaf stage lopen om te kijken hoe dat zou zijn. Tijdens deze stage heb ik een spiegelreflex camera gekocht en ben ik daar meer mee gaan experimenteren. Ik vond het geweldig om te doen maar zag er nog niet per se ‘werk’ in. Iedereen wil fotograaf zijn tegenwoordig, je kent het wel. Eenmaal afgestudeerd ben ik aan het werk gegaan, maar al na twee weken werken wilde ik toch weer naar school en ben ik gaan studeren wat ik oprecht leuk vind: fotografie!

Wanpen_MG_2979

Wat vind je zelf het leukst om te fotograferen?
Ik ben nog een beetje zoekende wat ik nu precies wil gaan doen en wat ik het leukst vind. Tot nu toe vind ik mensen fotograferen heel leuk, en dan voornamelijk mode- en portretfotografie. Ik vind bepaalde groepen mensen en subculturen ook heel interessant. Zo heb ik bijvoorbeeld al eens eerder fotoseries gemaakt met o.a. skaters en getatoeëerde mensen in de hoofdrol.

Wat vind je erg leuk maar zou je nog meer over willen leren?
Ik vind erg leuk om gericht met licht aan de slag te gaan, zowel als in de studio als op locatie. Hierover zou ik nog veel meer willen leren. Ik werk nu alleen met een reportage flitser op locatie. Ik ben maar af en toe in de studio te vinden, maar dat is eigenlijk alleen omdat ik me daar nog niet honderd procent thuis voel. Er is nog veel te ontdekken!

Wat was je eerste camera? Ben je toen verliefd geworden op fotografie?
Mijn eerste camera was een Nikon D3100. Toen ik hem net had snapte ik er eerlijk gezegd nog niet veel van, maar toch kon ik er vrij snel al mooie foto’s mee maken. Dat motiveerde mij natuurlijk om meer te fotograferen! Toen ik aan mijn opleiding begon en meer leerde over de techniek, merkte ik wel dat ik tegen wat dingen aan liep en moest ik een nieuwe aanschaffen om te kunnen groeien.


Voor mij is het nu al enorm inspirerend om er een extra paar handen bij te hebben. Ik heb allerlei ideeën van dingen waar ik in mijn eentje niet zo snel aan zou beginnen. Ik heb de agenda (ook voor de blog!) al lekker vol staan de komende tijd, wat normaal gesproken misschien voor stress zou zorgen, maar nu ontploft mijn hoofd juist niet van de stress maar van de ideeën en mogelijkheden waar Wanpen en ik hele mooie dingen van kunnen gaan maken.

Welcome aboard, Wanpen!