July diary: kort haar, Down The Rabbit Hole & Snapchat

Wellicht moet ik wat regelmatiger diary’s plaatsen, want ik kom nu tot het besef dat het alweer zes weken geleden is dat ik mijn haar liet afknippen en dat ik daar niet eens iets over gezegd heb op mijn blog. Niet dat het per se wereldnieuws is, of zo. Maar hey, ik zou ook persoonlijk bloggen! Het plan is nu dus: elke maand een overzicht diary, wat vinden jullie? Deze keer dus met nog een klein stukje juni ervoor geplakt.

haarknippen

Wohoow, doei haar! Eind juni haalde ik het in mijn hoofd om mijn haar kort te laten knippen. Nog geen halve week nadat ik het idee kreeg, zat ik in de kappersstoel. Ik heb het laten knippen bij Hizi Hair in Duiven. De kapster die mij onder handen nam heeft me denk ik wel vijf keer gevraagd of ik het zeker wist, maar was daarna heel blij dat ze eindelijk eens écht mocht knippen. Ik vroeg haar hoeveel mensen ‘alleen de puntjes’ komen laten doen: “Ongeveer 8 van de 10”, zei ze sipjes. Not today, girl! ✂️

bts

Hier links zie je bikkel Eva (het was zo’n 15 graden en ik wil niet weten hoe koud het water was), mij en mijn winterjas (!) en een hele grote Litemotiv 190 van Elinchrom. Binnenkort meer hierover! Rechts de ‘hoi ik knipte een kilometer van mijn haar af dus ik heb een nieuwe foto nodig’-foto die Koen van mij maakte. Hij zegt altijd dat hij geen fotograaf is, maar ik kreeg bizar veel complimentjes over deze foto, en dat was niet alleen te doen om mijn nieuwe ‘do!

dtrh1 dtrh2

Hondenvriendje en English breakfast backstage, lieve Anne en Kaja, bootje varen en een prachtige zonsondergang, allemaal tijdens Down The Rabbit Hole festival. Ik ben weer op sleeptouw genomen door fotograaf Bart Heemskerk. Mijn taak was zijn beelden ter plekke te selecteren en bewerken, en om de hoogtepunten meteen door te sturen voor publicatie op de Facebook pagina. Gelukkig heb ik hier en daar nog wat kunnen meepakken van het festival zelf in plaats van het alleen via mijn beeldscherm te aanschouwen, het was echt een prachtig aangekleed festival en er hing een heerlijke sfeer!

larsmak

Begin juli maakte ik foto’s van Lars Mak en zijn splinternieuwe zangstudio. Zijn studio bevindt zich in het oude schoolgebouw van het gymnasium hier in Arnhem aan de Statenlaan. Op de foto links zie je op de voorgrond een eendje met haar twee baby’s in het gras, zo lief! Ik vind het echt een prachtige locatie, en kwam erachter dat er nog veel meer ruimtes verhuurd worden voor allerlei soorten creatieve ondernemers. Helaas was er nu niets beschikbaar… In september moet ik mijn fotostudio uit, en ik ben hard op zoek naar iets nieuws. Ik droom nog even verder. Niet veel later ging ook Lars zijn nieuwe website online, ik vind het een erg mooi geheel geworden!

wishoutdoor

Dat weekend was ik weer aan het werk op een festival, dit keer op WiSH Outdoor om daar deze leuke promo dames vast te leggen. Het was die dag 36 graden. Ik ben ondanks de factor 50 een klein beetje verbrand, maar gelukkig niet gesmolten of uitgedroogd, waar ik wel een beetje bang voor was.

pastels

Ik portretteerde iemand in mijn studio en bedolf haar op verzoek onder allerlei pastelkleurig materiaal, waaronder deze suikerspin uit een potje en een heleboel confetti en slingers. Het zijn hele leuke foto’s geworden!

mbfw

Die zaterdag was ik uitgenodigd voor de Fashion Week show van Susana Bettencourt. Ik was nog nooit naar Fashion Week geweest, dus ik was erg benieuwd. Ik nam mijn visagist Marc mee als +1, we overwogen nog om de speciale Mercedes Benz Fashion Week taxi te nemen van de parkeergarage naar het terrein (serieus 5 minuten lopen, why??), maar besloten toen dat we waarschijnlijk niet A-list genoeg waren om daar mee weg te komen. De show zelf was erg mooi en inspirerend, leuk om eens mee te mogen maken!

previewjennifereric beppie

De week daarna had ik op dinsdag een trouwerij te fotograferen in Eindhoven, ik vond de jurk en de bloemen zo prachtig! Die vrijdag was ik weer op pad, dit keer naar Amersfoort om een privé workshop beeldbewerking te doen met Beppie. Ze maakt erg bijzondere kinderportretten, en wilde graag meer leren over de afwerking van haar mooie foto’s.

basnas

We kochten eindelijk een mooi kleedje bij Ikea, en ik vond mezelf weer eens heel grappig op Snapchat. Als je meer van dit soort onzin wil zien, volg me, stuur me snaps! Mijn gebruikersnaam is ‘sabinemetz’! 🙋

snapchat

Wees wel voorbereid op voedselspam. Op instagram weet ik me nog in te houden, maar op Snapchat ga ik los.

braun

Lekker zondag vieren met een muziekje. Er komen altijd heel veel vragen over onze platenspeler. Het is een vintage Braun SK 5 uit de jaren ’50. Volledig gerestaureerd en super pretty. Het is een ontwerp van Dieter Rams; als je van design houdt en zijn naam nog niet kent: ga dat checken!