August diary: nieuwe studio, covershoot & Lowlands

diaryheader

Wat een maand! Hij vloog voorbij. Daardoor heb ik zelfs tussendoor niet eens een blogje getypt, oeps. Die blogjes komen er nog wel aan, beloofd! Augustus zat namelijk vol met leuke dingen die ook nog wat extra aandacht verdienen. Deze maand verhuisde ik van fotostudio, deed ik de covershoot voor het boek van Annemerel en was ik op Lowlands.

diary02

Op 4 augustus had ik een afspraak om een eventuele nieuwe studioruimte te bezichtigen. Ik ging samen met Imke, omdat zij interesse had de ruimte met mij te delen. Ook fotograaf Peter had interesse, ik zou hem op de hoogte houden van onze bevindingen. De ruimte was net zo mooi als op de foto’s (hierboven links), maar het pand viel helaas heel erg tegen. Het was echt een bizar Harry Potter doolhof. Om bij de ruimte te komen moest je twee trappen op, met een bruggetje het dak over, het pand weer in, nog een trap op en dan pas was je er. Imke en ik keken elkaar aan: dit gaat niet leuk worden als je met je spullen moet slepen elke keer. Nog net geen van plaats wisselende trappenhuizen dus.

Ik vertelde Peter van het dramatische pand, en hij nodigde me uit om in zijn studio te komen kijken. Hij mocht er onverwacht langer blijven zitten, en had nu nog meer ruimte tot zijn beschikking wat hij ook graag met mij wilde delen. Het bleek te gaan om een gymzaal van 150m2, met prachtig daglicht van de skylight… Wat een geluk bij een ongeluk! Hier heb ik dus al mijn studio spullen naartoe verhuisd en heb ik inmiddels al twee workshops gegeven. Ik heb er nog niet gefotografeerd, dat moet er ook echt snel eens van komen want DAGLICHT!!

diary01 diary03

Ik had leuke en minder leuke afspraken… Hier boven zat ik weer eens bij TAPE om met een fotograaf te praten over zijn website. Hij wilde graag een WordPress portfolio maar wist hier zelf niets vanaf. Nu ben ik absoluut geen webdesigner, maar WordPress aan de praat krijgen kan ik nog wel. Iedereen blij! Minder blij was ik bij de tandarts. Nee hoor, eigenlijk vind ik het helemaal niet erg, ik ben er ook niet bang voor. Al zette deze grafische plaatjes aan de muur in de wachtkamer mij toch wel even aan het knarsetanden… Ze weten wel wat sfeer is, die tandartsen.

diary04

Aan het eind van de week aten we pannenkoeken, waar ik enorm veel zin in had, en werkte ik op de bank nog een avondje door. Maar wel in mijn mooie nieuwe streepjesbroek die veel te lekker zit.

diary05

Die zondag vertrok ik naar Amsterdam om met een stel fotografie liefhebbers de Sixties expositie in FOAM te bekijken en taartjes te eten in de stad. Ik heb toen we daarna in het Westerpark zijn neergeploft ook nog een paar hele leuke mensen geïnterviewd, dus daar komt nog een aparte blogpost van! De foto die je hier rechts ziet was een van mijn favorieten van de expositie.

diary06

Ik verkocht mijn inmiddels vier jaar oude MacBook Pro en ontving niet lang daarna dit nieuwe model met eindelijk een retina scherm. 💕 Ik ben gegaan voor de high-end 15 inch versie, zo kan ik weer even vooruit. De volgende dag vertrok ik wederom naar Amsterdam, dit keer ging ik op weg naar het Muziekgebouw aan ’t IJ voor een fotosessie met een klant. Ik had zelf geen betere locatie kunnen uitkiezen!

diary07

En wéér in Amsterdam, en nu wel voor iets heel leuks: ik mocht de fotografie verzorgen voor het boek dat Annemerel aan het schrijven is! We hebben heel erg geluk gehad met het weer, we hebben het droog gehouden en alle foto’s staan er goed op. Tijd voor confetti en hapjes naderhand dus! Hierover zal ik ook nog een aparte blogpost schrijven, met meer behind the scenes kiekjes.

diary08

Dat weekend was Lowlands, en ik ging wederom met Bart mee om voor hem selectie en bewerking te doen gedurende het weekend. Het was super lekker weer, en ondanks dat zo’n weekend enorm druk is en je eigenlijk constant aan het werk bent, heb ik door slim te plannen toch nog wat leuke bandjes en vrienden gezien. Yay!

diary10

Hoi Amsterdam! Zal ik hier gaan wonen, anders? Ik was op bezoek bij Vera Camilla; behalve dat we gezellig bijgekletst hebben zijn we ook hard aan de slag gegaan met fotografie. Ik heb Vera wat handige tips kunnen geven over onder andere productfotografie en bewerking. Toen ik thuis was heb ik nog even een samenvatting voor haar gemaakt als naslagwerk, en ik kon het niet laten om de foto van dit prachtige parfumflesje niet nog even te bewerken en er bij te doen!

diary09

Het is feest, want we hebben al een week deze lieverd te logeren. Dit is Boyd, de hond van mijn ouders. Ze zijn op vakantie dus nu is hij onze oppashond. Hij is nog een weekje hier, maar eigenlijk willen we hem niet terugbrengen.

Dat was augustus alweer! Is de zomer nu dan echt bijna voorbij? Ik hoop dat het nog even zulk lekker weer blijft. Ik pak nog een knetterijsje en ga een stuk met de hond wandelen!