Video: Photoshop snelheidsduivel

thumbretouch

Ik heb een eeuwigheid geleden een keer een video gemaakt waarin versneld van begin tot eind te zien is hoe ik een foto bewerk in Photoshop. Het leek me leuk dat weer eens te doen! Ook kun je hieronder een before/after rollover bekijken, omdat ze zo leuk zijn. De video gaat sneller dan het licht (het is met 1000% versneld, en dat is geen typefout), dus ik zal even kort uitleggen wat ik nou allemaal aan het doen ben.

  1. Met de healing brush tool en de clone stamp tool haal ik de meest opvallende oneffenheden zoals plekjes, velletjes en haartjes weg.
  2. Door met verschillende brush-afmetingen plekjes lichter en donkerder te maken (deze techniek heet dodge & burn), maak ik het geheel egaal en geef ik highlights en schaduwen een boost.
  3. Met een speciaal filter masker breng ik verschillen in kleurverzadiging in beeld, en trek deze in de huidskleur bij waar ze teveel verschillen.
  4. Met een andere set filters breng ik verschillen in kleurtoon in beeld, en pas deze aan voor een meer uniform beeld.
  5. Met adjustment layers selective color, color balance en curves geef ik het geheel een passende sfeer met kleur en contrast.
  6. Finishing touches hier en daar, en klaar is kees!
after after2

Wil je leren hoe je dit precies doet? Schrijf je dan in voor mijn workshop!