Meer tattoo’s, overprikkeling en pet peeves

qanda

Even geleden plaatste ik op mijn social media kanalen de oproep om mij weer eens te bombarderen met vragen om een leuke Q&A mee te vullen. Ik heb besloten hem op te delen in een “persoonlijk” en “fotografie” categorie, met vandaag de persoonlijke vragen. Wil ik meer tattoos, welke kleur voel ik me vandaag en waarom draag ik eigenlijk een bril en geen lenzen?

Serena: Ben je van plan om nog meer tattoo’s/piercings te gaan nemen?

Ja, tattoos sowieso. Ik heb nog wel een paar ideetjes liggen die ik graag zou uitwerken. Wat betreft piercings weet ik niet of ik er zo snel iets bij zou nemen. Ik vind het wel best zo, en het genezen is altijd zo’n gedoe omdat ik altijd zo nodig moet pulken ook al weet ik dat dat niet mag… oeps.

Joost: Welke kleur voel je je vandaag?

Ik voel me vandaag groen, denk ik. Het is echt een typische lentedag: harde wind waardoor bloesemblaadjes door de straten waaien, en later op de dag onweer. De lucht kleurt toch ook vaak groen vlak voordat het gaat onweren?

Lianne: Hoe ga jij om met te veel indrukken/een vol hoofd/overprikkeld zijn?

Tijd voor mezelf nemen, of als dat niet kan: iemand bij me in de buurt hebben die me begrijpt en kan ‘opvangen’. Ik raak relatief makkelijk overprikkeld, en heb dus bijvoorbeeld na een paar uur sociale interactie alweer me-time nodig. Dit weet ik van mezelf, dus ik houd hier in mijn agenda al rekening mee. Ook door me op verschillende dingen mentaal voor te bereiden en een soort mantra aan te houden van “this too shall pass” kom ik door stressvolle situaties heen (vraag me alleen niet hoe ik Koningsdag overleefd heb, dat is me nog steeds een raadsel).

Ook helpt het mij heel erg om in een situatie met veel indrukken en prikkels erop te letten welke van de dingen die mij dan opvallen me blij maken in plaats van benauwd. Op Koningsdag waren dat de mooie bloesembomen, de vrolijke mensen zonder vuvuzela (belangrijk detail) en het feit dat de rest er in de stad ook niet heel veel aan vond en we besloten om veel te veel Thai te halen en dat thuis op te eten.

Ayla: Heb je pet peeves?

Hmmm, hier moet ik even over nadenken! Ik denk niet per se, ik probeer zoals ik hierboven ook uitgelegd heb juist meer op de positieve dingen te letten, anders word ik gestoord denk ik. Maar als ik dan toch iets moet noemen: mensen die langzaam lopen of gaan stilstaan om zich de zin van het leven af te vragen midden in een winkelstraat.

Stephanie: Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb Communicatie & Multimedia Design gestudeerd, en ben bijna anderhalf jaar geleden afgestudeerd.

Kasper: Waarom heb jij voor een bril gekozen en niet voor lenzen?

Ik heb best een tijdje lenzen gehad, omdat ik mijn bril destijds stom vond. Toen moest ik een nieuwe bril hebben (mijn sterkte verandert nog altijd elk jaar, grmbl) en vond ik er eentje die ik eigenlijk heel tof vond staan. Deze droeg ik dus steeds vaker totdat ik mijn lenzen zo’n beetje vergeten was. Ik zal ook niet vergeten hoe vervelend ik het vond om elke ochtend die dingen in te doen en hoe kut het is als je ze weer eens vergeet uit te doen voor het slapengaan… Ugh. Doe mij maar een bril! Ik vind mijn hoofd ook best wel kaal zonder, tegenwoordig.

Wat is jouw grootste pet peeve?