“Is die van jou?”

autos1

Een tijdje geleden heb ik de tic ontwikkeld om van elk schattig of stoer autootje dat ik onderweg tegenkom een foto te maken en deze op instagram te plaatsen. Zo nu en dan komt er dan de vraag: “Wauw, is die van jou?” You must be new here. Nee, helaas, ik heb niet eens een rijbewijs, laat staan een auto. Dus voorlopig blijft het bij dromen. Dromen jullie mee?

Hierboven zie je een Trabantje in de buurt het centraal station van Arnhem, waar ik destijds woonde. Ik was gek op die straat en zijn kleurrijke deuren en oude huizen. De musclecar rechts (weet iemand wat voor auto dit precies is? Ik kom er niet uit!) kwam ik tegen toen ik naar Heumen afreisde voor een hoognodig bezoekje aan ChipClean (de enige zaak waar ik mijn camerasensor laat reinigen).

autos2

De linker foto hierboven is eigenlijk waar het allemaal mee begon. Dit is in mijn woonplaats, in Arnhem dus, waar het met de heuvels en auto’s soms een beetje lijkt op San Fransisco. En dat vind ik helemaal niet erg. Het duurde na die foto erg lang voordat ik de tweede plaatste en het zich ontwikkelde tot een gewoonte, maar ik bestempel deze toch wel als de aanstichter. De rechter hierboven is de ’72 Buick van de neef van mijn vriend. Zoals je kunt zien ben ik snel onder de indruk van grote Amerikanen.

autos3

Maar ook kleinere Europese autootjes kunnen mijn hart met gemak veroveren. Er zijn aardig wat bontgekleurde Eendjes te vinden in Arnhem, de een in wat betere staat dan de ander… Bovenstaande foto’s zijn in nog geen 100 meter afstand van elkaar genomen, op verschillende dagen.

autos4

Op regenachtige en zonnige dagen. Alle dagen maak ik foto’s van autootjes.

autos5

Nog meer felgekleurde Amerikanen. Links een hele grote Chevrolet Bel Air en rechts een blauw met witte (alweer: wat voor auto is dit precies? Ik ben een noob) die te koop stond. Iemand op Instagram vroeg waar in Arnhem hij precies stond, omdat hij hem heel graag wilde hebben. Ik ben nog altijd benieuwd of de koop geslaagd is!

autos6

Links een blauwe snoek en rechts een van de meest bijzondere auto’s uit mijn collectie, waarvan ik wederom geen idee heb wat het merk of laat staan het type is. Ik moet me toch echt eens gaan inlezen, of zo. Maar ik houd vooral van kijken, dan krijg je dat.

autos7

Een mintgroene (!!!) Land Rover en rechts een Reliant Scimitar. En dat laatste weet ik alleen maar vanwege awesome instagrammers.

En heel soms zijn er ook tweewielers waar ik jaloers op ben!

fietsen

Kijk jij veel om je heen naar opvallende voertuigen?