Epic home improvement

homeimprovement

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat we de sleutel kregen van ons appartement in Arnhem. Na wat klussen (lees: de hel die “glasweefselbehang vastgekit aan het 3,20m hoge plafond eraf proberen te halen” heet) kunnen we ook eindelijk gebruik maken van de woonkamer. Ondertussen hebben we ook gordijnen, en begint het een beetje op een huis te lijken! Nu nog een bank…

Op de foto links hierboven zie je hoe het was toen we de sleutel kregen. Mooie vloer, grote ramen, leuke huisjes aan de overkant met daartussen een gezellig pleintje. Maar er moest wel het een en ander gebeuren. Er zaten verschillende lagen bobbelig behang op de muren, er zat een gipswand met een lelijke deur op de plek waar ooit en suite deuren hadden gezeten (zonde!), en als we toch bezig waren kon de electra ook wel aangepast worden met wat nieuwe witte wandcontactdoosjes bij de vloer in plaats van halverwege de muur.

verbouwen

Als je de troep links hierboven ziet, denk je echt: “Waar ben je aan begonnen?!” En dan zie je een paar uur later het plaatje rechts uit je keukenraam, en dan denk je: “Oja.” Dit gaat echt een heel mooi en fijn plekje worden.

Nadat al het behang eraf was (waar we in totaal zo’n vier dagen mee bezig zijn geweest, I kid you not), we de gipswand gesloopt hebben en daar ‘nieuwe’ en suite deuren in hebben gezet, hebben we alles laten stuken. En daar ga ik nu lekker nog niets van laten zien behalve het fotootje rechts bovenaan deze post, want ik ben van plan een grand tour te doen (nou ja, grand, het is bij elkaar maar 55m²) zodra het hier echt toonbaar is!

Koen, die a ce moment de prachtige glas-in-lood en suite deuren aan het lakken is, heeft zich ontpopt als echte klusjesman. Ik had het als ik heel eerlijk ben niet helemaal verwacht, maar die kerel weet van aanpakken. We hebben heel veel zelf gedaan in het huis, met behulp van onze lieve ouders natuurlijk. Een spierbal-emoji zou hier wel op zijn plaats zijn, al zeg ik het zelf.

En nu moeten we nog minimaal een maand wachten op onze bank. In totaal hebben we er dan 12 weken op gewacht, maar het kan dus ook zijn dat het nog langer duurt. In de tussentijd vertoeven we op twee fauteuils van Ikea die we lenen van mijn ouders, wat toch niet echt net zo gezellig en comfortabel is als met zijn tweeën op de bank. Maar het is het allemaal waard, want kijk nou:

 

bank

Het is de bank “Vera” van de sofa company. Ik kan echt niet wachten tot we haar kunnen ophalen! Kleedje eronder, tv aan, klaar. Niets meer aan doen.

Wat denken jullie, wordt het wat?