De Fotografie Tag

sabinejapan

Laatst spotte ik bij Fotografille de door haar bedachte Fotografie Tag. Hoe het kan dat deze nog niet bestond begrijp ik niet, maar deze moest ik natuurlijk invullen! Mijn eerste eigen camera, mijn favoriete foto en dé plek waar ik nog eens zou willen fotograferen? Ga er maar even voor zitten.

Wat was je eerste eigen camera?

Mijn eerste eigen camera was een simpele analoge camera die ik van mijn oma had gekregen – ik denk dat ik 10 jaar oud was. Hij was van plastic en er zat een inimini lensje in, maar als je er 35mm film instopte dan werkte het! De eerste camera die ik zelf kocht was een Casio EX-Z110. Deze kocht ik echt met de intentie om te gaan fotograferen, dus hiermee begon het eigenlijk allemaal. Zes megapixels, yo!

cameras
Een deel van mijn cameraverzameling

Waar maak je de meeste foto’s van?

Ik maak de meeste foto’s van modellen en klanten. Verrassend, niet? En ja, ik weet heel erg zeker dat ik niet eigenlijk nog meer selfies maak. Als ik me kon veroorloven om vaker sushi te eten, zou dat wellicht op nummer #1 komen te staan. Samen met lieve autootjes in de buurt.

Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefste?

Een hele tijd raakte ik niets anders aan dan VSCO Cam, maar tegenwoordig doe ik alleen een paar hele lichte aanpassingen met Afterlight. Dit zijn meteen ook de enige fotobewerk-apps die ik op mijn iPhone heb staan, en ik vind ze allebei erg fijn!

Wat je favoriete zelfgemaakte foto?

Dit werd me laatst ook gevraagd, en je kunt je voorstellen dat ik dit een hele moeilijke vraag vind. Het wisselt bijna elke dag met welke foto’s ik blij ben en met welke niet. Soms vind ik even helemaal niets meer mooi, en het is ook nog eens afhankelijk of ik kijk naar mijn portfolio of mijn privé foto’s. Ik heb er toch van beide categorieën maar eentje uitgekozen.

koenjapan

Deze, omdat Ueno Park in Tokyo, omdat lief vriendje (die het haat om op de foto te gaan, dus: score) en omdat zonlicht.

14904454098_f294fd1bd1_k

Deze omdat ik het een sterk beeld blijf vinden met mooie lijnen en kleuren. En sproetjes. Sproetjes winnen altijd.

Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?

Gemiddeld? Weer zo’n onmogelijke vraag. Op een shootdag schiet ik gemakkelijk 300 tot soms wel 1000 foto’s. Op een dag dat ik thuis werk maak ik hoogstens 2 of 3 foto’s met mijn telefoon. Dus ja, reken maar uit.

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?

Zoals je hierboven hebt kunnen zien mag ik Japan eigenlijk al afstrepen, maar toen we er afgelopen oktober waren, waren we op vakantie. Het is toch wel een soort van doel om er nog een keer naartoe te gaan voor werk, en daar dan in verschillende steden (en misschien ook wel het platteland!) een fashion serie te schieten.

studio

Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?

Na alle tips die ik ooit heb gehad te hebben overwogen, kom ik alleen hier op uit: altijd naar je gevoel te blijven luisteren. Technisch zijn is heel goed, noodzakelijk zelfs, maar je moet altijd blijven kijken met je eigen visie. Afgezaagd, misschien, maar voor mij heel belangrijk.

Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?

Dat doe ik op heel veel manieren! Op internet natuurlijk hier op mijn blog, op Facebook en Instagram, maar ook op Flickr en soms op 500px. Maar ook analoog heb ik een mooi portfolio boek waar mensen in mogen bladeren.

Hierbij tag ik jou om deze vragen ook te beantwoorden!