Wij gaan samenwonen!

kamer-4432

Jullie fanatieke geduim heeft geholpen, het appartementje is van ons! Ok, zo lang we de huur netjes betalen natuurlijk, maar dat zijn we wel van plan. Ik had het al kunnen voorspellen, maar nu gaan we dus echt helemaal los op de plannen voor het inrichten van ons huisje. Gelukkig hebben we redelijk dezelfde smaak wat dit betreft, maar er moet wel even flink inspiratie opgedaan worden. Het was tijd om mezelf even helemaal te verliezen in de Pinterest madness.

Hierboven zie je mijn huidige kamer. Veel van de meubels die daar in staan, gaan mee naar ons appartement. Mijn vriend woont nu nog thuis, dus heeft niet veel meubels om mee te nemen, behalve een heel mooi meubel van het merk Zuiver dat we een tijdje geleden aanschaften met het idee dat dat alvast mooi zou zijn voor als we gaan samenwonen.

zuiver

Een van de belangrijkste dingen die we nieuw zullen moeten kopen is een bank. En dat is nogal wat. We hebben na een grote zoektocht welgeteld één hoekbank gevonden die we mooi vinden, maar dat is er wel een van een webshop waarbij we dus niet eerst kunnen “proefzitten” – moeilijk. De bank is strak, maar toch een klein beetje retro. Dat zijn wel een beetje de steekwoorden van ons droom interieur. En ook: (hoogglans) wit met houten accenten.

Follow Sabine Metz’s board Home on Pinterest.

Het eerste interieur dat is als voorbeeld wil nemen is strak, licht, met geometrische details en interessante texturen. De tweede is al iets speelser met opvallende houttexturen. En plantjes! Heel belangrijk voor een gezellig interieur, vind ik. De laatste is weer een ander uiterste, wat klassieker en romantischer. Dit past in principe wel bij het soort huis, maar wordt daarom wellicht snel teveel van het goede. We hebben een hoog plafond, een grijs geverfde houten vloer en straks ook klassieke schuifdeuren naar de slaapkamer. Ik denk dat het mooi is om het klassieke en het strakke mooi te kunnen combineren naar onze eigen smaak.

Behalve de bank kwam ik door het zien van deze inspiratiebeelden ook op het idee van een vloerkleed. Ik heb zelf een smal vloerkleedje bij mijn bed dat het meeste lijkt op het kleed van het derde inspiratiebeeld, maar ik denk dat in de woonkamer een contrasterend hoogpolig kleed het mooist staat. Dus lichter dan het grijs van de vloer, of juist donkerder. Omdat ik waarschijnlijk niet heel vrolijk wordt van de prijzen van alle design vloerkleden die ik op Pinterest tegenkom, ben ik alvast gaan kijken bij de vloerkleden van Otto. Ook hele mooie hoogpolige vloerkleden, maar dan betaalbaar. En dat is wel nodig als je ook nog moet verven en klussen!

Zodra we de sleutel hebben zal ik wat ‘before’ foto’s maken en de voortgang van het klussen een beetje bijhouden, het lijkt me wel leuk om daar tegen de tijd dat het een beetje af is weer een update van te maken!

Wat vind jij een mooie stijl?