Ik mis Japan

japan4

Ja sorry, maar ik heb echt een beetje heimwee. Overal waar ik Japans hoor, iets van Japanse cultuur zie, denk ik: oh man, ik wil terug! Zelfs mijn vriend zat vandaag stiekem te kijken hoe duur de tickets nu zijn. Omdat die een stuk goedkoper zijn dan toen wij gingen, maar nog steeds misselijk duur, vandaag een sentimentele Japan-appreciation post. Vol met Instagram-plaatjes die jullie nog niet op mijn blog hebben gezien en wat ik het mooiste vond aan de plekken waar we zijn geweest.

Wij zijn als eerst de mooie oude stad Kyoto gaan ontdekken. Ik vond het heerlijk om samen op onze (veel te kleine) fietsjes in de zon te fietsen naar de volgende prachtige tempel of een bamboe bos of een lekker eettentje dat allerlei dingen serveerde die we nog nooit gezien hadden maar die allemaal lekker waren.

japan2

Tokyo was zo bijzonder. Het was er druk, maar niet druk zoals we dat hier kennen. Er waren gewoon veel mensen, maar niemand loopt je voor de voeten, het is niet overal lawaaiig. In de wijk Electric City natuurlijk wel, je kunt wel raden waarom, maar Tokyo heeft ook een paar hele mooie grote parken waar het heel vreedzaam is. In zo’n park aten we een ijsje. De pizza die je hierboven ziet at ik bij het Edo Tokyo museum, zelfs pizza’s hebben ze echt wel heel goed begrepen in Japan, zo blijkt maar weer. De andere twee beelden zijn Tokyo bij nacht. Betoverend mooi!

In Tokyo, midden in de stad, kwamen we ook hele kleine volgepropte boekwinkeltjes tegen, zo schattig! Ook zijn we naar het 21_21 design museum geweest, waar we bovenstaande spreuken op de muur lazen. De onderste foto’s zijn ons traditionele ryokan hotel in Hakone, en de piratenboot en Mount Fuji waar ik natuurlijk een foto van moest maken. Ik denk dat die zonsondergang mij wel het meest is bijgebleven, het natuurgebied daar is zo ontzettend mooi, en ook weer zo anders dan de steden die we daarvoor gezien hadden. Ik wil terug!!