Mijn werkplekje (ook wel “Photoshop grot”)

werkplek-2065

Toegegeven, het ziet er echt niet altijd zo uit. Maar daar is het ook een werkplek voor, toch? Het leek me leuk om eens mijn ‘kantoortje’ te laten zien, where the Photoshop magic happens. En administratie en mails en telefoontjes van vervelende marketeers, maar we doen vandaag maar even alsof dat, samen met de zooi onder mijn bureau die ik strategisch buiten beeld heb gelaten, allemaal niet bestaat.

Dus is dus mijn bureau wat eigenlijk een enorme uitschuifbare eettafel is, want ik hou van ruimte om zooi op rond te slingeren, zoals je ziet. Rechts in de hoek verstopt heb je misschien mijn gitaar gespot. Nee, ik kan er niet op spelen want ik heb geen geduld om het te leren en hij staat daar gewoon heel cool. Oké? Oke. Moving on.

werkplek-2067 werkplek-2071

Ik kan er ook meteen wel een aflevering “wat neem je mee als je huis in de fik staat” van maken, want die zwarte dingen die je naast mijn lampje ziet staan – daar staat dus mijn hele leven op. Dat zijn mijn belangrijkste back-ups, er liggen er nog een paar in de kast met allerlei oude foto’s die ik ook snel mee zou pakken als dat me lukt.

Mijn prikbord zou ik eigenlijk eens wat vaker moeten updaten. Er hangen wat random dingen op: een kaartje dat ik kreeg toen ik een opdracht had gedaan voor Marlies Dekkers eeuwen geleden, visitekaartjes van piercing- en tattooshops (die zien er altijd zo stoer uit), foto’s uit het fotohokje van Beautylab tijdens de Dutch YouTube Gathering, een lief kaartje van mijn beste vriendin, een Printic foto van mijn hond Boyd, een toegangskaartje van de lezing van Erwin Olaf (dat was heel cool, en hij is een hele aardige man #fangirl), en een visitekaartje van mijn oude stagebedrijf.

werkplek-2076 werkplek-2077

Essentials! Ik kan niet zonder mijn MacBook Pro, Wacom Intuos 3 tablet, SanDisk CF kaartjes voor in mijn camera, kaartlezer, externe harde schijf, en niet te vergeten mijn iPhone 5. Normaal gesproken slingert mijn camera (Canon EOS 5D Mark 2) hier ook nog ergens rond, maar daar moest ik natuurlijk de foto’s mee maken, hihaho. En ja, dat is een van mijn foto’s op mijn iPhone hoesje, van CaseApp. Binnenkort komt hier nog een winactie van op mijn blog, waarmee je dus zelf een iPhone of laptop cover kan ontwerpen, dus houd mijn blog in de gaten!

werkplek-2081 werkplek-2085

Zoals je ziet ben ik alleen maar meer Japan-obsessed geworden na mijn reis. Er zijn twee kokeshi poppetjes bij gekomen, en de wallpaper op mijn desktop is een van mijn Japan-foto’s. Rechts op mijn bureau heb ik een soort inspiratiehoekje gemaakt, waar momenteel de Japanse VOGUE en al mijn notitieboekjes liggen. En een geurkaars die naar frisse katoen ruikt, yum.

werkplek-2086

“Fuck you! And your eyebrows!” Oh Heisenberg, u so charming! Deze kaart komt van Oh Gosh Cindy, ik vind haar illustraties echt geniaal en heb deze kaart dan ook dezelfde dag nog besteld toen ik haar ontdekte. De Praktica bx20 die naast Heisenberg staat is een 35mm analoge spiegelreflex en werkt nog steeds. Ik moet er alleen wat vaker gebruik van maken, want het is echt een prachtig ding. En ja, ook dat etuitje komt uit Japan, maar heb ik van mijn moeder gekregen toen zij er is geweest een paar jaar terug!

Zo, dat was het wel, denk ik. Wat zijn voor jou drie onmisbare items op je werkplek?