Japan… Sugoi-ne!

Wauw, wat een land. Zoals ik in mijn vorige blogpost (twee maanden geleden, oeps) schreef: ik ben naar Japan geweest! Samen met mijn vriend hebben we o.a. Kyoto, Tokyo en Hakone bezocht. En het was awesome, betoverend, bizar en nog zo veel meer. Ik ga proberen mijn ervaring te schetsen, aan de hand van een greep uit de vele (ongeveer 1200) foto’s die ik tijdens onze twee weken in Japan heb gemaakt.

Japan-blog-0546

We begonnen ons avontuur in Kyoto. Op de foto hierboven zie je de Kyoto tower, een van de eerste dingen die we zagen toen we het station uit liepen.

Japan-blog-0589 Japan-blog-0593 Japan-blog-0633

In Kyoto zagen we heel veel tempels. We hadden voor twee dagen fietsen gehuurd en zijn daarmee overal heen gecruised, ideaal met het heerlijke weer waar we zo’n geluk mee hadden! De bovenste twee foto’s zijn van het keizerlijk paleis, en de onderste foto is de befaamde Gouden Tempel.

Japan-blog-0602

Een vrouwtje dat heel vredig een mooie tekening aan het maken was in de tuinen van het keizerlijk paleis. ♥

Japan-blog-0663

Tuinieren als een baas, dat kunnen die Japanners wel.

Japan-blog-0702 Japan-blog-0711 Japan-blog-0727

Het indrukwekkende bamboe bos en de prachtige omgeving en het geweldige uitzicht.

Japan-blog-0745 Japan-blog-0749 Japan-blog-0756

De waakvos, monnik-meneer met iPad en de eerste van vele tori van de Fushimi Inare Shrine.

Japan-blog-0862

Een modern onderdeel van het Otani Mausoleum in Kyoto.

Japan-blog-0961 Japan-blog-1001 Japan-blog-1049

Vriendje en lieve hertjes in Nara!

Japan-blog-1123 Japan-blog-1141

Het veelzijdige Tokyo: bovenstaande foto’s zijn aan twee verschillende kanten van dezelfde weg gemaakt.

Japan-blog-1158

De krijger Kusunoki Masashigeop zijn paard in het park bij het keizerlijk paleis.

Japan-blog-1198

Deze man bekeek ons vanuit zijn hoge toren.

Japan-blog-1185 Japan-blog-1219 Japan-blog-1225

Sfeerbeelden van Tokyo.

Japan-blog-1237 Japan-blog-1243 Japan-blog-1257 Japan-blog-1271

Het oogverblindende Ueno Park. ♥

Japan-blog-1341

Uitzicht vanaf de Tokyo Sky Tree.

Japan-blog-1349

Surrealistisch beeld in Tokyo.

Japan-blog-1352 Japan-blog-1357 Japan-blog-1399

Het Ghibli museum en het park daaromheen waren geweldig mooi. Logisch natuurlijk, maar toch vond ik het jammer dat ik in het museum geen foto’s mocht maken. Daarom maakte ik bij de deur stiekem nog bovenstaande foto van het licht dat door de prachtige custom made glas in lood ramen kwam, waarin allerlei Ghibli figuren weergeven werden.

Japan-blog-1443 Japan-blog-1448

Shibuya – zoals we Tokyo allemaal kennen.

Japan-blog-1510

Zonsondergang met het Edo-Tokyo Museum in mijn rug.

Japan-blog-1526 Japan-blog-1534

De vismarkt en beste sushi die ik ooit gegeten heb.

Japan-blog-1611 Japan-blog-1740 Japan-blog-1763

Mount Fuji vanaf en daarna samen met de piratenboot in Hakone. Ik ben echt blij dat we ervoor gekozen hebben om nog naar deze met prachtige natuur overgoten plek te gaan, naast alle steden en kleinere stadjes die we al gezien hadden. Ook kwamen onze kreupele voetjes hier weer een beetje tot rust, een perfecte afsluiter van onze reis.

Japan-blog-1704

Koen-Shimo Station (we kwamen Koens naam overal tegen, haha), waar de trage maar desondanks mega schattige cablecar langs komt om je mee naar boven te brengen.

Japan-blog-1716

En als klap op de vuurpijl: shiba-chan!! ♥ We hebben aardig was shiba’s rond zien lopen, en onze liefde voor deze beestjes is alleen maar gegroeid. Ze zijn zo fluffy en onschuldig!

Maar wat vond ik nou het mooist? Ik kan wel zeggen dat ik het super cool vind om te kunnen zeggen dat ik de Gouden Tempel heb gezien, maar ik vond het leuker om me met mijn vriend te verbazen over hoe het er daar aan toe ging. Namelijk SUPER DRUK, die tempel is zo toeristisch dat er Japanners in dienst genomen zijn om je te dirigeren naar je fotoplekje waar er nog twintig mensen met selfiestokken om je heen staan. Vooral de dingen die ik nog niet op foto’s had gezien, het bekijken met mijn eigen ogen (en vastleggen op mijn manier) en mijn gedachten erover delen met mijn vriend zijn de dingen die het voor mij de unieke ervaring hebben gemaakt die het is. Alles wat je niet op de foto’s kunt zien. De indrukken van de mensen, geuren, geluiden (zo veel geluiden!), smaken…

Vonden we twee weken wel lang genoeg? Zeker wel. We waren allebei nog nooit op reis geweest buiten Europa, dus het was nogal een switch om te maken. Aan het eind van onze reis kregen we toch wel weer de behoefte om “back to reality” te gaan. De reis op zich, juist omdat je zó veel ziet, loopt en meemaakt, is best wel zwaar. Echt wel zwaarder dan ik van tevoren had verwacht, als ik heel eerlijk ben. Ik heb erg veel last gehad van mijn voeten en mijn rug – en ik klaag niet snel. Natuurlijk is dat het allemaal waard, maar ik weet niet of ik genoeg energie en processing power (in verband met het verwerken van alle nieuwe indrukken) gehad zou hebben voor nog een derde week. Maar we zijn zeker van plan om nog eens terug te komen!

Wat is jouw favoriete foto?