We gaan naar Japan!!

14304491846_c75f3e65af_k
Nee, dit is niet in Japan, maar het had zo gekund, toch? Model: Marianne Nykjaer, Make-up: Bibi La Visa, foto door mij.

Al jaren droomde ik ervan om naar Japan op reis te gaan. Ik heb het al in verschillende blogposts genoemd (bijvoorbeeld hier en hier). Mijn ouders zijn er al iets van drie keer geweest, dus ik word ondertussen al jaren gek van de verhalen en foto’s vol ervaringen. Vaak reageren mensen of net zo enthousiast, of meer zo van: “Japan? Wat ga je daar doen dan?” Gelukkig deelt mijn vriend mijn voorliefde voor dit land volledig. Misschien nog wel meer dan dat, hij kijkt ook heel graag anime en leest hier en daar een manga.

Ik kan nog steeds niet echt geloven dat we 16 oktober toch echt naar Osaka vliegen. Ik ben sowieso nog nooit buiten Europa geweest, dus dat is al redelijk spannend. De enige keer dat ik in een vliegtuig zat, was een soort vliegende schoolbus van RyanAir naar Spanje. Dit keer pakken we gelijk een vlucht van zo’n twaalf uur, goeiedag. Ik ben blij dat we Economy Comfort vliegen, laten we maar zeggen (mijn vriend ook met zijn 1.90m: beenruimte!!).

We gaan heel wat zien in twee weken. Vanaf Osaka gaan we direct door naar Kyoto, onze eerste verblijf. Vanuit daar zullen we ook uitstapjes maken naar Himeji en Okayama, waarna we een heel stuk met de hogesnelheidstrein naar het noorden afreizen voor Tokyo (tweede verblijf), en daarna Hakone (derde verblijf).

Screen Shot 2014-09-03 at 22.05.10

Aangezien Japanners en treinen perfect samengaan (kan de NS een flink puntje aan zuigen), zullen we zo’n beetje alles afleggen per trein met onze railway passes. De eerste twee hotels zijn westerse hotels, dus daar slapen we gewoon in een bed. Het derde verblijf in Hakone zal in een traditionele Japanse ryokan zijn, waar we op een tatami (soort matje/dun matrasje) zullen slapen. We hebben besloten de capsule hotels toch maar over te slaan…

Hier alvast wat voorpret-plaatjes:

4526763573_310a0a30f3_b
Tokyo lichtjes ♥ (bron)
Sushi!!! (bron)
4814567798_82358a6525_b
De Tokyo Tower van onder (bron)
4025800229_31abc8aa5c_b
Ryokan kamer (bron)

In twee weken kun je natuurlijk lang niet alles zien. Zelfs al zou je die veertien dagen alleen maar doorbrengen in Tokyo, dan heb je lang niet heel Tokyo gezien (als dat ooit kan, haha). Maar we hebben al wel erg leuke dingen op de planning staan. Voor Tokyo zelf staat het nog vrij open, behalve de tickets voor het Ghibli museum die we al gereserveerd hebben. Dus als jullie nog must-see tips hebben, horen we die graag!

Ik ga natuurlijk heul veul foto’s maken, en misschien zelfs hier en daar wel wat filmen, wat ik uiteraard ook weer met jullie zal delen. Voor nu bekijk ik de foto’s van mijn ouders nog maar een keertje, en droom ik weg bij de geisha’s en tempels…

Wat is jouw droombestemming?