Back on track: hardlopen

2014-05-30-10.50.49-HDR

Eerlijk toegegeven, nadat ik tijdens We Own The Night 10km heb weten te lopen, heb ik daarna bijna niet meer hardgelopen. Net een week voor WOTN kreeg ik heel erg last van mijn enkel, waardoor ik zelfs twijfelde of ik wel mee moest doen aan de nachtelijke run in Amsterdam. Yolo, natuurlijk toch gedaan. Wel last van mijn enkel, maar ik leefde nog (en zette zelfs een nieuw persoonlijk record neer op de 10km, woohoo!). Ik besloot even flink wat rust te pakken voor ik het weer rustig aan zou oppakken.

En je weet hoe dat gaat. Je raakt uit de routine van regelmatig hardlopen, en je denkt: oh, ik kan morgen ook wel gaan. Oh nee, dan heb ik dat ene ding wat de hele dag duurt. Overmorgen dan. En zo komt er niks van. Het klinkt heel stom, maar voor mij werken nieuwe spullen dan motiverend. Nieuwe schoenen, een nieuwe sporttop… In dit geval was het een hardloop armband die ik gevonden had op smartphonehoesjes.nl.

smartphonehoesjesnl-8367

Tot nu toe heb ik weinig ervaring met neem-je-telefoon-mee-tijdens-het-hardlopen-gadgets, behalve de SPI-belt die ik bij een winactie heb weten te bemachtigen, en waar ik vrij enthousiast over ben. In mijn review van deze hardlooparmband van het merk Muvit zal ik het dan ook vergelijken met mijn eerdere ervaring met de SPI-belt (die je, tot mijn verbazing, niet voelt zitten en die nooit van je heupen naar je middel verhuist tijdens het hardlopen).

♥ Je voelt hem niet zitten! Ik had verwacht dat hij wat zou knellen, omdat hij toch om je arm zit en je die toch wel veel beweegt en je arm door de warmte van het bewegen ook wat kan opzwellen. Maar: none of that! Ook geen schurende randjes. Dikke tien voor comfort.
♥ Ik kan direct bij het schermpje van mijn telefoon terwijl hij om mijn arm zit. En het touchscreen werkt door het hoesje heen. Awesome. Ik heb tijdens mijn run af en toe gekeken naar mijn afstand en pace, handig!
♥ Het staat vet stoer. Ik voelde me een beetje Inspector Gadget* van het hardlopen. Go go gadget sprintje trekken.
♥ Sleutelvakjes zijn lifesavers.

✘ Mijn iPhone 5 paste er alleen in zonder hoesje, dus die moet je er wel elke keer afhalen als je de hardlooparmband wil gebruiken, wat met sommige hoesjes een beetje een gedoe kan zijn.

smartphonehoesjesnl-8370

Hoe de run zelf ging? Ik had gehoopt dat je het niet zou vragen. Mijn conditie viel me alles mee, dat was het niet. Ook mijn rechter enkel was weer helemaal de oude… maar nu begon mijn linker enkel precies hetzelfde gezeur te vertonen als waar ik eerst bij rechts constant last van had. Ik kwam niet verder dan een luttele 2km. Wat dit voor onzin is, weet ik ook niet, maar ik ga maar tussendoor extra enkel oefeningen doen en korte rondjes lopen en rustig opbouwen. En dan hopen dat het snel weer beter gaat!

* Wellicht ben jij nog een grotere Inspector Gadget dan ik, zo eentje met een tablet in z’n bezit.
Kijk dan ook eens op tablethoezen.nl!


Deze post is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.