Mijn eigen portfolio boek

BINQY-4331

Ik droomde er al een tijdje van om mijn beste werk mooi afgedrukt te hebben in mijn eigen fysieke portfolio boek. Je werk als fotograaf is natuurlijk pas ‘echt’ als je het afdrukt. Toen Binqy.com mij benaderde of ik hun HD fotoboek wilde uitproberen, leek mij dat dus de perfecte kans om hier mijn portfolio in te laten afdrukken! Ik heb mijn portfolio intussen binnen, en heb deze voor jullie uiteraard met een kritisch oog bekeken.

Over het algemeen ben ik heel aangenaam verrast met mijn fotoboek. En behalve de kwaliteit van mijn fotoboek vind ik het heel tof en bijzonder om mijn werk zo gebundeld te kunnen bekijken!

BINQY-4335 BINQY-4339

♥ De foto’s zijn over het algemeen kleurecht afgedrukt; dat wil zeggen dat ze qua kleur en contrast op papier net zo zijn als ik het bedoeld heb toen ik ze maakte.
♥ Het boek zit stevig in elkaar en de bladzijden zijn van mooi dik fotopapier.
♥ Er zit geen grote opvallende barcode op, wat met veel andere consumenten fotoboeken wel het geval is.
♥ Je kunt met de software van Binqy de indeling en plaatsing van je foto’s helemaal zelf bepalen. Dit vind ik denk ik wel een van de grootste pluspunten. Het is zo belangrijk welke foto’s je naast elkaar plaatst, hoe ver van elkaar af, hoe ver van de rand van de pagina, noem maar op. Het feit dat ik hier helemaal vrij in was maakt dat het boek ook echt mijn visie uitstraalt.

BINQY-4340 BINQY-4341

Toch nog een heel klein beetje zeiken, het kan niet allemaal alleen maar regenbogen en eenhoorns zijn. Ben toch weer zo’n fotograaf, hè. We moeten kritisch blijven.

  • De kaft is erg glanzend afgewerkt, wat zeker wel mooi is, maar ook snel krast. Dat is voor een portfolio dat je graag naar meetings heen en weer sleept niet erg handig.
  • De foto’s op de meeste pagina’s net niet aflopend afgedrukt, dus op de randen zit hier en daar nog een millimeter wit. Net niet helemaal netjes, maar ik ben dan ook een perfectionist.
BINQY-4342 BINQY-4343 BINQY-4346 BINQY-4348

Ondanks de kleine minpuntjes zou ik dit fotoboek zeker aanraden. Je kunt er alle kanten mee op. Ik ben in ieder geval super blij dat ik nu een eigen boek heb wat ik tussen de fotoboeken en tijdschriften op mijn salontafel kan leggen! Net echt. Wat vinden jullie ervan?

BINQY-4359 BINQY-4356