Hallo vanuit mijn Photoshop-grot

grot01

Het was een beetje stil hier op d’n blog. Dat komt omdat ik in mijn Photoshop-grot weggestopt zit. De afgelopen weken zaten vol gepland met fotoshoots en meetings, en nu is het tijd om de kluizenaar uit te hangen en te vergroeien met mijn Wacom-pennetje. Dat laatste zou ik eigenlijk best handig vinden, aangezien ik het ding echt constant kwijt ben. Tot nu toe vind ik hem meestal terug onder mijn eigen zitvlak, tussen de kussens van de bank of, als de deadline-stress hoog is, ook nog weleens in de koelkast…

Om even de vingers te strekken zal ik jullie in dit blogje vertellen wat ik de afgelopen weken zoal uitgespookt heb. Ik ben vooral veel in de studio te vinden geweest. Deze studio huur ik met twee andere fotografen op antikraak basis. Het pand is inmiddels per 1 juli verkocht, maar op die datum horen we ook of we er misschien nog langer in mogen blijven dan die datum. De kopers moeten namelijk eerst nog met een bestemmingsplan en allerlei ander papierwerk in de weer, voordat er daadwerkelijk iets met het gebouw gaat gebeuren. Nog even spannend dus, ik hoop dat we er gewoon nog eventjes lekker gebruik van kunnen maken, het kost namelijk geen drol!

Workshop-4478

Op de laatste zonnige dag in mei gaf ik weer een fotografie workshop. Ik ging met Christiaan op pad in de gezellige Arnhemse wijk Klarendal, waarna we ook nog wat leuke dingen hebben geprobeerd in de studio.

grot02 GRUNGE-4860

De week daarop heb ik met model Imme en visagiste Cynthia een leuke shoot op locatie gedaan met als thema “Grunge”, wat later een beetje preppy grunge is geworden, of hoe je het ook wil noemen. Zag er awesome uit in ieder geval. En wat was het héét deze dag. Imme was, ondanks het pijnlijke proces, erg blij met haar luchtige cornrow-vlechtjes. Sassy.

grot03

De maandag daarop was een stuk minder zonnig, maar zo’n regenachtige dag is heerlijk om lekker in de studio aan de slag te gaan. Ik fotografeerde model Eva, die sinds een jaar geen shoots meer had gedaan vanwege haar studie. Maar verleerd heeft ze het zeker niet, ik kan niet wachten om de foto’s van deze shoot te delen! Het was voor mij ook anders dan anders, ik heb namelijk een vrij klassiek ogende zwartwit serie geschoten. Als je mijn werk kent, weet je dat dat echt compleet uit mijn comfort-zone ligt, haha. Maar ik ben er tot nu toe al enorm blij mee!

grot04

Eind van de week dook ik nog een keer de studio in, om een duoshoot te doen met T.R. en Loek van Alpha Male. Yannick had de styling verzorgd, wat je hier op de hangers al een klein beetje kunt zien (sneak peek!). We werkten met een concept waarbij het idee was om te spelen met balans, zwaartekracht en gezichtsbedrog. Meer ga ik nog even niet verklappen.

grot05

Dat weekend hopte ik even op en neer naar ’s Heerenberg, voor een consult met een leuk bruidspaar waarvan ik in september op deze prachtige locaties de bruiloft mag vastleggen. Echt een sprookje! Links ervan is ook nog een mooie buitenlocatie met fruitboompjes, waar tijdens het diner leuke lampionnen in gehangen zullen worden, zo vertelde de bruid mij. Ik zie de foto’s al voor me!

grot06

Op de dag dat Nederland tegen Australië moest voetballen, ging ik met model Jaleesa, stylist Milou en visagiste Geesje aan de slag met een leuke shoot met veel wapperende kledingstukken afgewisseld met sporty items. We hebben een heuse windmachine in de studio waar we met deze shoot gretig gebruik hebben gemaakt. Het leek er even op dat we het niet op tijd gingen redden en ook nog op tijd thuis zouden zijn voor de wedstrijd, maar we hebben het gewoon gered, woop!

Pfoe, dat is een hoop werk voor een maand! En dan heb ik twee andere shoots en een opdracht in Amsterdam nog niet eens genoemd in dit overzicht. Als je me tegenkomt de komende maand, snap je waarom ik eruitzie alsof ik 24/7 achter een computerscherm heb gezeten; dat is dan ook zo. Totally worth it.