Het fluffy monster van Bas Kosters

Toen ik door styliste Liz Scarlet gevraagd werd of ik mee wilde werken aan een publicatie voor modeontwerper Bas Kosters, maakte ik een klein sprongetje. Ze legde mij het concept uit; verschillende fotografen maken in verschillende settings beelden met een van de iconische stukken van Bas Kosters. Gaaf, ik doe mee! Aan mij de uitdaging om het ‘monster jack’ vast te leggen bij een zwembad en in een bruin café. Behind the scenes foto’s zijn gemaakt door mijn lieftallige assistent Wouter.

Eerst was het zwembad aan de beurt. Bij aankomst kregen we te horen dat we ongeveer een uur de tijd hadden. Dat is niet erg lang, maar gelukkig was de make-up en het haar al gedaan, hielp assistent Johnny mij met het licht en waren we als team al meteen lekker op elkaar ingespeeld.

Bas Kosters Behind the scenes-1 Bas Kosters Behind the scenes-3 Bas Kosters Behind the scenes-7 Bas Kosters Behind the scenes-12 Bas Kosters Behind the scenes-18Normaal gesproken krijg ik het al warm als ik aan het fotograferen ben, maar al helemaal in zo’n tropisch zwembad klimaat. Jeumig. Alles voor de kunst. Hieronder het resultaat!

Daarna was het weer tijd om de biezen te pakken en te vertrekken naar Café Lebowski in Utrecht. Ik was er nog nooit geweest, maar ik vond het echt een hele toffe locatie, zeker voor foto’s. En uh, een opgezette giraf. Wow. Indrukwekkend.

Bas Kosters Behind the scenes-22 Bas Kosters Behind the scenes-24 Bas Kosters Behind the scenes-25 Bas Kosters Behind the scenes-28Helemaal bovenaan deze post zag je al een van de resultaten van deze locatie, hieronder nog eentje. De hele serie, met ook foto’s door fotografen Maan Limburg en Ilias Kamal is nu te zien op Clean Magazine, en binnenkort ook in het magazine van Bas Kosters!

Photography: Sabine Metz
Styling: Liz Scarlet
MUAH: Romy Wittmer
Model: Luca Lasseur @ CJ
Clothing: Bas Kosters Studio