Waarom een nerdy girl zijn best handig is

Ik kan zeggen dat ik best wel tech savvy ben. Dat is ook een van de redenen dat ik vaak gebro-zoned word. Het moment waarop elke vorm van spanning tussen hetero man en hetero vrouw verdwijnt en het gesprek overgaat op een conversatie tussen twee bro’s over computer specificaties en software. Een soort zelftoegebrachte super-friendzone.

nerdygirlIllustratie: Kris Atomic

Gelukkig heb ik al een lief vriendje, en is het dus niet erg als ik met één opmerking het voortplantingsinstinct van mijn gesprekspartner heb uitgeschakeld. Ik ben ook wel gaan beseffen dat het heel veel voordelen heeft om een technische wijsneus te zijn.

Het beste voorbeeld is wanneer ik zoals nu met computerreparateurs te maken heb, die er tot twee keer toe niet in geslaagd zijn mijn MacBook te repareren. Ik weet precies wat er kapot aan is, en heb de reparateurs hiermee heel veel tijd (en mezelf dus veel frustratie) kunnen besparen die ze normaal in het onderzoeken van het probleem zouden stoppen.

“Hoi, mijn MacBook start niet meer op.”
– “Heb je al geprobeerd hem aan en uit –”
“Ik heb een PRAM reset gedaan, SMC reset, hij start niet op in Recovery Mode maar wel in Single User Mode. Ik denk dus dat de GPU kapot is. Kunnen we een diagnostische toets doen om het een en ander uit te sluiten?” *duwt bril omhoog*
– “Ehhhh oké een moment, ik zal er meteen iemand bij halen voor je.”

Nog een voordeel: mijn vriendje had geen probleem met het uitkiezen van een verjaardagscadeau. Ik heb van hem een SSD-schijf gekregen, een dataschijf die veel sneller is dan een traditionele harde schijf. In het kort betekent dat dat mijn computer straks binnen een paar seconden is opgestart, programma’s veel sneller starten en bestanden veel sneller opgeslagen zijn. Daar maak je mij nog veel blijer mee dan met een dure ketting of chique parfum.

Het enige waar ik niet (meer) zo weg van ben, is gamen. Ik heb het wel een tijdje gedaan, maar dat bleef niet echt. Dat gedeelte van de Interests Map in mijn brein is generft. Dus eigenlijk ben ik ook maar gewoon een semi-nerd.