Ik ben een gelukkige pechvogel

20140110-181726.jpg

Ik wilde vanavond dus eindelijk weer eens een uitgebreid blogje typen. Het heeft even mogen duren, ja. Gisteren was de deadline voor mijn afstudeerverslag (vandaar mijn afwezigheid), wat ik nu dus eindelijk ingeleverd heb (waarvoor hallelujah). Dus ik had lekker de tijd om te bloggen – ware het niet dat mijn MacBook voor de derde keer crashte (hoe dan?!!). Ik type dit dus nu maar op mijn iPhone, je moet wat.

De afgelopen maanden zat mijn hoofd nogal ondersteboven en in de knoop van de afstudeerstress. Wat kan zo’n diploma een druk op je uitoefenen zeg, niet te zuinig. Nu moet ik dus alleen nog presenteren, de 24ste. Dan hoor ik ook direct wat mijn cijfer en dus de uitslag is. Heel spannend vind ik het nu niet meer. Het grootste gedeelte, het project zelf en het verslag, zijn al gedaan. No way back.

Ik kijk er echt enorm naar uit om gewoon KLAAR te zijn en met mijn diploma op zak de wijde wereld in te lopen. Bij wijze van spreken, maar ook letterlijk, want in mei vertrekken mijn vriend en ik voor twee weken naar Japan, iets dat we allebei al heel lang graag willen. Daarnaast zal ik dit jaar voor het eerst fulltime bezig zijn met mijn eigen bedrijf. Fotograferen, bloggen, filmpjes maken, en wie weet wat allemaal nog meer. Ik heb er enorm veel zin in. Ik weet nu al dat 2014 een geweldig jaar zal worden. Dat neemt geen laptop met blue screen of doom me nog af.