Music Monday: kuthipsters

Hipsters. Wat nou de precieze definitie is, weet nog steeds niet echt. Ik weet alleen dat deze muziekjes wel echt 100% hipster te noemen zijn. Yep, hier maak ik me schuldig aan, ik kom uit de hipster-kast. Sorry, not sorry. 

Ik geniet intens van de maffe bliepjes, vervormde stemmen en bekende samples in deze nummers. Hoe ik vroeger nog niets anders dan boze mannen met baarden wilde horen, ben ik nu betoverd door de magische geluidjes van CHVRCHES, Alt-J en XXYYXX (de namen alleen al, ja ik weet het). Natuurlijk kan Purity Ring hier niet aan ontbreken, maar daar schreef ik eerder al over.

CHVRCHES
Het nummer Recover van CHVRCHES is echt een van mijn favoriete nummers, al een paar maanden lang, en dat gebeurt niet vaak. Ook de remix van Cid Rim is echt een aanrader, ook de eerste keer dat ik een remix misschien nog wel liever hoor dan het origineel.

ALT-J
Waarschijnlijk kennen jullie Alt-J al wel, dus zo heel erg hipster is het dan niet meer, toch? Of werkt dat niet zo? Anyway, het klinkt lekker. Hun nummer ‘Breezeblocks’ is denk ik het meest bekend, maar ik vind onderstaand nummer ‘Something Good’ (wat het eerste nummer was dat ik van ze hoorde) ook zo enorm goed. En die videoclip!! Die doet me ergens denken aan The Fall, een van mijn favoriete films ooit.

XXYYXX
Bij deze jongen zijn de samples direct goed terug te horen. Veel ervan herken je ook van de originele nummers, dus die kun je dan meteen meezingen. En dat doe ik dan ook. Alleen nog even oefenen op de stemvervormingen. Sorry, huisgenoten.

CID RIM
Deze meneer noemde ik zonet ook al, ik ontdekte hem door zijn geniale remix van het nummer van CHVRCHES. Toen ben ik de rest van zijn werk gaan opzoeken, en vond wat mij betreft een goudmijntje. Ik heb zijn ‘micro album’ (zo noemt hij het, wat cute) al helemaal grijsgedraaid. Voor hoever dat lukt dan natuurlijk, met digitale bestanden.

AUDIALIST
Dit vind ik heerlijke muziekjes om mee te werken, of om onder video’s te zetten. De muziek de je op de achtergrond van mijn tattoo vlog hoorde, was ook van zijn hand. Zijn muziek ontdekte ik via Soundcloud, en het is tot nu toe ook bijna nergens anders te vinden. Krijg ik extra hipster-points voor de onbekendheid van deze artiest?

Wat voor muziek luister jij graag?