Fitness Friday: Hard gaan tijdens een hittegolf

“Het is f*#&ing 35 graden, dan ga je toch niet sporten?” In de sportschool hebben ze heerlijke airco, hoor. Wat een verademing kan dat zijn. De afgelopen twee maanden ben ik flink hardcore gegaan als we het hebben over fitnessen en hardlopen. Ik ben gemiddeld drie keer per week in de sportschool te vinden, en ga één tot drie keer per week buiten hardlopen.

Squats zijn een van mijn favoriete oefeningen. Hiermee train je vooral je benen (voor- en achterkant van je bovenbenen, kuiten en… billen!), maar omdat het een oefening is met een losse barbell, train je doordat je constant je evenwicht moet houden nog veel meer spieren, zoals bijvoorbeeld je buikspieren. Eind juni deed ik voor het eerst squats met in totaal 25kg (zie foto hierboven, 12,5kg aan elke kant), afgelopen week deed ik al 40kg in totaal (20kg aan elke kant). Ik vind het echt een kick om te zien hoe snel ik meer gewicht aankan!

Omdat ik nu toch wel serieus veel krachttraining doe, ben ik me ook gaan verdiepen in supplementen; eiwitten in dit geval. Er werd me aangeraden om deze bij bodyenfitshop.nl te bestellen, omdat deze de beste prijs/kwaliteit verhouding zou hebben, en ook nog eens lekker zou smaken. Waarom eiwitshakes, is dat niet voor bodybuilders? Nee hoor, heel simpel: deze helpen het lichaam bij de opbouw en het herstel van spierweefsel na inspanning. Het is echt niet een of ander vreemd goedje waar ik een stierrennek en Jersey Shore armen van krijg, maak je niet druk.

Wat betreft hardlopen ging het ook weer erg lekker deze maand. Er werden records gebroken, ik liep voor de tweede keer een 10k en ik ging met dreigend onweer ook gewoon hardlopen, want yolo. Die 10k is trouwens van mijn huis naar dat van mijn ouders, echt de perfecte route om een 10k te lopen, aangezien ik het zo kan regelen dat er een warm bord eten voor me klaarstaat als ik aan kon strompelen. Dat gaan we vaker doen, dus!

Ben jij nog een beetje vooruit te branden met dit weer,
of verbrandt je wel genoeg calorieën met jezelf toe waaieren in de tuin?