Blogvraag: tattoos met betekenis mooier?

Even geleden liet ik op Twitter deze #blogvraag of eigenlijk stelling op mijn volgers los: “Ik vind tattoos alleen mooi als er een betekenis achter zit.” Zijn jullie het hiermee eens of oneens, en waarom?

Omdat ik vaak in gesprekken over tattoos opvang: “Ik vind de tattoo niet echt wat, maar de betekenis erachter vind ik wel bijzonder, dus dan vind ik ’t toch wel mooi.” Als tattoo liefhebber vraag ik me dan af hoe een onzichtbare betekenis iets goed kan maken voor wat je direct kunt zien op iemands lichaam. Dat is misschien een beetje omslachtig gezegd, maar wat ik bedoel te zeggen is dat ik het voor mezelf net zo belangrijk vind hoe mijn tattoos eruitzien als wat ze voor mij betekenen. Ik vind het dus ook raar dat de voor mij heel persoonlijke betekenis, mijn tattoo voor iemand anders mooier kan maken. Ik heb ze voor mezelf, niet voor iemand anders, en begrijp ze waarschijnlijk ook alleen zelf voor de volle honderd procent omdat het zo’n persoonlijk iets is voor mij. Ik vroeg me af hoe jullie daarover denken!

Ik vond het heel erg leuk om jullie uiteenlopende gedachten hierover te lezen, dus ik zal zeker vaker een blogvraag doen op Twitter. Ook ben ik natuurlijk benieuwd hoe jullie, mijn bloglezers, erover denken! Laat het me weten in een reactie hieronder!