En toen was ik een duivelse poedel

Het ene moment roep je dat je absoluut geen model bent, want je hoort nu eenmaal aan de andere kant van de camera – het volgende moment loop je over een catwalk… Ik weet ook niet precies wat er allemaal gebeurt, maar ik vind het best leuk. Uit het niets kreeg ik een berichtje van een zekere Jennifer, of het me leuk leek om mee te doen aan een haarproducten show van het merk I.C.O.N.

Jennifer beloofde me dat de schaar er hoogstwaarschijnlijk niet in ging, alleen een kleurspoeling die dicht bij mijn eigen haarkleur lag. Nou, helemaal leuk dan! Ik hou mijn lange lokken, en ik mag ermee pronken terwijl topkappers eraan werken op een podium. Klinkt als een plan.

Spotten jullie mij?

Afgelopen vrijdag was ik al om 10 uur ’s ochtends bij Shane Hair Professionals in Eindhoven, waar het voorwerk voor de show zou beginnen. Na een hoop discussies tussen de kappers (“ga anders maar eerst doorpassen met de styliste”), werd besloten dat ik gouden lokken zou krijgen. Goud? Wordt dat niet Lady GaGa geel, dan? Nee, GOUD. Ik ben de real life Goudlokje.

Ze hebben hier in de punten de Stained Glass spoeling in de kleur Guilded Gold gebruikt na een gedeelte te bleken met Bleach. Ik vond dit heel bijzonder spul, want er zit dus niets van ammoniak of andere chemische troep in. Het stinkt dus niet en de kapsters hoeven niet eens handschoentjes aan. Geweldig! Bovenop hebben ze de Guilded Gold kleur gemengd met de ‘doorzichtige’ Glass kleur, zodat de kleur daar wat minder intens zou pakken en er een mooi verloop zou ontstaan. Ik zeg: dat is gelukt.

Zaterdag was ik er alweer om 11 uur, terwijl de show pas om 9 uur ’s avonds zou beginnen, kun je nagaan. Er was een hoop werk aan de winkel, en dat bleek wel toen ik in de stoel zat. Wat een werk. Haarstylist Marieke is uren bezig geweest om de bovenkant van mijn haar te “puckeren” (zo noemden ze het geloof ik). Ze leggen er dan een gaasje overheen en trekken lusjes door het gaas, waarna er een lading haarlak overheen gaat en je een aparte textuur overhoudt als je het gaas er voorzichtig weer uit trekt. Maar dat laatste, daar moest ik nog even op wachten, dat zou tijdens de show gebeuren als Marieke mijn haar ging stylen voor het publiek.

Foto’s door Djana Djordjevic | www.daysinjune.com

Hierboven kun je foto’s zien van voor, tijdens en na de styling show. Inderdaad, ik ben een duivelse poedel. Of een kat met kroeshaar. Wat je wil. Maar stiekem vind ik het er best wel awesome uitzien. Door de make-up en kleding herken ik mezelf ook bijna niet! Gelukkig kon ik na de show met mede poedel en brilnerd Sushilla mee terug rijden in de auto, anders hadden de ov-gangers die avond nog wat meegemaakt.

Ik moet zeggen, het was een hele ervaring. Ik was gesloopt. En mijn haar ook, na het uitkammen van alle getoupeerde-knopen-hel. Maar het was het waard. Die kan ik afstrepen van mijn bucket-list!