Op de foto bij BartX

Zo’n twee weken geleden reisde ik het land af om model te staan voor twee fotografen. Eerder vond ik het nooit echt zo nodig (zacht uitgedrukt) om aan de andere kant van de lens te staan, maar de laatste tijd trekt het me toch wel. Niet alleen om mezelf eens op een andere manier te zien dan hoe ik mijn zelfportretten maak, maar ook om me te kunnen verplaatsen in de rol van een model om de modellen die ik zelf fotografeer beter te kunnen aansturen, en natuurlijk om een kijkje in de keuken te nemen bij een andere fotograaf.

Zo stond ik die dag model voor Bart Jansen (BartX). Hij heeft mij echt op zijn eigen herkenbare manier vastgelegd, en toch verrasten de foto’s mij. Natuurlijk ook omdat ik mezelf nooit op deze manier zie, maar ze hebben gewoon iets bijzonders vind ik. Zie de foto’s hieronder.

En, last but not least, een foto die hij maakte met zijn analoge Mamiya 645, wat ik echt een supertoffe camera vind! Dit is denk ik wel mijn favoriet van de shoot.

Ik vind alle foto’s heel gevoelig en ‘echt’, en het is best bijzonder dat ik dat zeg, omdat ik mezelf meestal erg gemaakt op foto’s vind staan die anderen van me maken. Ook heb ik een hele gezellige middag gehad, en hebben Bart en ik gezellig zitten kletsen over uiteenlopende onderwerpen – van fotografie gerelateerde dingen en complete onzin en misschien zelfs wat roddels (sst!). En dan hebben we er ook nog deze foto’s aan overgehouden. Ik zeg: geslaagde middag!

Wat vinden jullie van deze foto’s? Wat is jouw favoriet?