[Muziek] Purity Ring

Nee, ik heb niet besloten van nu af aan zonder seks door het leven te gaan. Ik heb het over de band, of eigenlijk het muzikale duo genaamd Purity Ring. Afgelopen donderdagavond had ik de eer om ze voor ROAR Ezine te fotograferen in Trouw, Amsterdam.

Pas sinds ik via Twitter aangaf beschikbaar te zijn als invallend fotograaf, en ik per direct op de gastenlijst gepleurd werd door Kees (de grote baas van ROAR), wist ik van het bestaan van Purity Ring af. Ik besloot even te checken wat het nou precies was, en werd verliefd bij het horen van de eerste noten. Wat een mooie, bijzondere muziek!

Hun optreden was ook heel bijzonder. Hierboven zie je zangeres James naast een grote trommel staan, deze gaf licht als ze erop sloeg. Daaronder zie je Roddick met zijn vreemde instrumenten; als hij op de lampjes sloeg, gingen ze verschillende kleuren licht geven en maakten ze samen de melodie van de muziek. Dit was dus in principe zijn melodische elektronische drumstel. Ik had nog nooit eerder zoiets gezien.

De kleuren en het licht van de lampen boven het podium veranderden ook mee op de beat van de muziek, zoals je hierboven kunt zien op het gifje dat ik gemaakt heb.

Behalve dat, kwam ik er ook nog eens achter dat ze een hele mooie videoclip hebben voor het nummer “Fineshrine”. Ik ben betoverd, hooked, verslaafd.

Bekijk mijn Flickr voor meer foto’s van dit optreden!