Hij is er eindelijk… mijn iPhone 5!

Sinds bijna twee jaar heb ik een smartphone. Of ja, zo wordt het ding genoemd. Echt smart vind ik hem in de meeste gevallen niet bepaald. Ik heb het over mijn HTC Desire. Behalve dat hij altijd maar 150MB opslag heeft gehad, en de meeste apps niet verplaatst kunnen worden naar mijn SD-kaart, gaan er steeds meer dingen mis met het ding. Browser crashes, push berichten die het niet doen, wifi verbinding die wegvalt als mijn telefoon een tijdje gelockt is, telefoon verbinding die stoort of wegvalt…

Ik kreeg hem twee jaar geleden bij een goedkoop abonnement dat ik afsloot omdat ik eigenlijk wel een iPhone wilde, maar het geld er niet voor over dacht te hebben. Het was mijn eerste smartphone, dus wist ik nog niet hoe veel van de functionaliteiten ik werkelijk zou gaan gebruiken. Dat bleken er meer te zijn dan het ding aankon. Nu dus toch maar voor de iPhone.

Ik heb er precies vier weken op moeten wachten – en donderdagmiddag werd hij dan eindelijk afgeleverd. Ik heb de hele dag naar de UPS tracking zitten staren… Maar kon hem toen ik thuiskwam van school meteen verwelkomen. Ik was nog niet gaan zitten op mijn kamer, of – *TRING* – de bel! Ik ben volgens mij nog nooit zo snel naar beneden gehold.

Ik heb hem nu pas een paar dagen, maar ik wil nooit meer terug. Eindelijk kan ik weer doen wat ik de hele tijd wilde doen: tweeten, internetbankieren, mailen, mijn vriendje stalken met de Find Friends app, navigeren naar afspraken, eeuwen op 9gag en Tumblr scrollen… Alles werkt gewoon, wat een verademing. En alles werkt natuurlijk samen met mijn MacBook Pro.

Ik heb mijn iPhone 5 trouwens los gekocht in de online store van Apple. Toen hij net uitkwam dacht ik nog dat ik in januari, als mijn huidige abonnement afloopt, een nieuw abonnement met iPhone zou gaan afsluiten. Alleen wordt het er niet echt beter op als je kijkt naar abonnementen en ‘aanbiedingen’.

Als die paar providers die alleen nog doen aan lease-contracten nog niet duur genoeg waren, die contracten worden vanaf 2013 verplicht voor alle providers, volgens de Europese wet. Dat zie ik niet zo zitten. De andere abonnementen die tot die tijd nog beschikbaar zijn, werden ook steeds beroerder, dus besloot ik om gewoon eenmalig een smak spaargeld neer te tellen, in plaats van elke maand genaaid te worden, om het maar even zo te zeggen. Vanaf januari zal ik voor en sim-only abonnement zo’n 15 euro per maand kwijt zijn, dat lijkt me beter dan 70 euro voor zo’n lease-contract!

Wat voor telefoon hebben jullie?