Fotobewerking, voor en na

Een tijdje geleden had een goede vriend van mij, Alex, wat mooie foto’s geschoten van Laura, onze vriendin en uitwisselingsstudente uit Oostenrijk. Ik vind het erg leuke foto’s geworden, en heb aan ze gevraagd of ik ermee mocht spelen in Photoshop. Dit mocht, dus ik pakte mijn Wacom tablet erbij en ging aan de slag.

Wat meteen opvalt als je kijkt naar de originele RAW foto, is dat het er heel veel rood in de foto zit, de kleurtemperatuur is veel te warm. Dit komt omdat Alex voor deze foto een Redhead (licht dat gebruikt wordt voor film) heeft gebruikt voor de belichting, omdat hij dat op dat moment ter beschikking had op stage. Gelukkig is dit te corrigeren, dat heb ik gedaan met behulp van Lightroom, door onder andere de witbalans aan te passen.

Hieronder zie je wat ik daarna in Photoshop met de foto gedaan is. De foto die je als ‘origineel’ ziet, is dus de foto die na mijn Lightroom correcties is ontstaan.

Ga met je  muis over de afbeelding om voor en na te zien!

Een paar dingetjes die ik gedaan heb:

– Harde schaduwen verwijderen
– Schaduwen en highlights toevoegen, bijvoorbeeld in gezicht en haar
– Het blauw in haar haar feller blauw maken
– Verscherpen
– Vlekjes en plekjes verwijderen
– Make-up netjes gemaakt
– Reflectie in de ogen aangepast
– Donkerblauwe kleurlaag op Lighten toegevoegd, om schaduwen blauw te maken
– Kleine kleurcorrecties

Hieronder nog een close-up (ook een rollover).

Wat vinden jullie van deze fotobewerking?
+ Zouden jullie willen dat ik een tutorial maak? (Zo ja, wat zouden jullie precies willen leren?)