Een boekje vol ideeën

Moleskines. Ik snapte het nooit zo. Wat was er nou zo speciaal aan een schetsboekje of een notitieboekje? Daar had ik er al zo veel van. Ik heb me laten uitleggen dat het met een Moleskine toch echt een ander verhaal is. Het is niet zoals alle andere notitieboekjes…

Moleskines zijn met grote zorgvuldigheid gemaakt. Ze hebben afgeronde hoekjes, zodat je geen ezelsoren of scheurtjes in je bladzijden krijgt. Je kan hem zo ver en zo vaak open en dicht doen als je wilt, er zullen nooit zomaar blaadjes uit vallen. Het papier schrijft heel fijn. Deze argumenten hebben me overgehaald om er toch maar eens een te proberen. Tot nu toe ben ik het er wel mee eens dat het op een bepaalde manier speciaal en inspirerend werkt. Waarom dat dan met andere notitieboekjes niet is, ben ik nog niet over uit. Misschien ben ik wel gewoon een van de zovele hipsters die in een marketing truc is getrapt. Maakt allemaal niet uit ook – ik ben er blij mee!

In mijn Moleskine staat tot nu toe een aantekening over een concept dat we met school bedachten voor een motion graphic die we voor ons project moeten gaan maken. Ik gok dat er nog meer van dit soort aantekeningen in komen te staan, naast ideeën voor foto’s en blogposts.

De pen kocht ik trouwens bij Paperchase, wat ik een hele leuke winkel vind. Het is een mechanische balpen, die ik dus straks als hij leeg is weer kan hervullen en blijven gebruiken.

Hebben jullie je eigen notitie/schets/ideeën boekje? Wat schrijf je er zoal in?