Awkward poses

Het is natuurlijk en vak apart, modelfotografie. En ja, er is veel te leren, vooral ook op het gebied van poseren. Ik weet dat ik nog lang niet uitgeleerd ben, en dat ik een paar jaar geleden ook wat foto’s heb gemaakt die misschien wel in dit rijtje zouden passen, maar soms zie ik dingen dat ik denk: Elke leek ziet toch wel dat dit niet kan?!

www.awkwardposes.tumblr.com

Lang, lang geleden, in het tijdperk dat Hyves nog het meest populair was onder de verschillende social media kanalen, waren ze vaak makkelijk te spotten. Mannetjes van middelbare leeftijd die naast hun baan glamorous fotoshoots aanbieden aan jonge meisjes die geloven dat ze model kunnen worden, maar die eigenlijk niet zo goed kunnen fotograferen.

De inspiratie voor verschillende poses komt waarschijnlijk uit dingen die ze gezien hebben bij professionele shoots, maar het overbrengen in de juiste aanwijzingen voor hun eigen modellen wil vaak nog niet helemaal vlotten. Het is de bedoeling dat de pose er casual uitziet, maar vaak is het alles behalve casual, en toch vooral heel erg geforceerd. Triestig, maar ook vooral erg grappig.

www.awkwardposes.tumblr.com

Nu ben ik al lang niet meer actief op Hyves, maar heb ik een nog mooiere plek gevonden waar alle horror die je je op het gebied van alle rare poses die eerder op een groot auto-ongeluk lijken samenkomt. De Awkward Poses Tumblr wordt helaas niet zo vaak meer geüpdatet, maar ik ben er in ieder geval een middagje zoet mee geweest. Voor fotografen: zie het als een lesje “wat je een model vooral NIET moet laten doen”…

Ik denk dat dit toch wel de absolute winnaar is:

www.awkwardposes.tumblr.com