Reizen

Omdat mijn beste vriendin over een paar weken zo’n beetje de hele wereld over gaat reizen, ben ik ook weer wat meer gaan nadenken over waar ik nog allemaal graag heen zou willen. Ik ben nog nooit echt heel ver weg geweest, het meest ver weg was denk ik Spanje, afgelopen zomervakantie. Wel droom ik graag over verre bestemmingen waar ik ooit nog heen ga om de cultuur te proeven en natuurlijk onmenselijk veel foto’s te maken.

De wereldkaart op de muur van mijn beste vriendin,
met prikkers op de plaatsen waar ze al geweest is.

Wat echt de plek is waar ik als eerste heen zou gaan als ik de kans krijg om een verre reis te gaan maken, is Japan. Ik heb van mijn ouders zulke mooie verhalen gehoord, het land intrigeert me echt heel erg. Het liefst zou ik dan natuurlijk Tokyo willen zien, maar meer landinwaarts schijnen er ook echt plekken te zijn de je gezien moet hebben om Japan gezien te hebben. Ik ben dan stiekem ook best wel jaloers dat mijn vriendin ook naar Tokyo gaat, het is haar eerste bestemming tijdens haar lange reis.

Misschien ga ik wel lang op reis als ik klaar ben met mijn studie, iets wat best veel mensen doen. Dit duurt nog wel even, dus ik heb nog tijd om erover na te denken waar ik heen wil. Het begint wel heel erg te kriebelen om meer van de wereld te zien, en vast te leggen. Eerst maar eens stage lopen. Ik begin aanstaande maandag bij het hoofdkantoor van Front Runner met mijn stage, waar ik fotografie en webdesign ga doen. Ik heb er echt heel veel zin in!

Heb jij weleens een verre reis gemaakt, of droom je van een ver land?