Music Monday: Jessie J

Nu sta ik er vooral om bekend dat ik naar nogal “ruige” muziek luister, maar soms maak ik toch echt wel even uitzondering. Maar dan moet het wel iets bijzonders zijn.

Veel van jullie zullen haar vast al wel kennen, hoogstwaarschijnlijk van haar nummer met B.o.B: Pricetag. Bij dit nummer was ik nog niet echt overtuigd. Ik hoorde het vaak op de radio (ook al luister ik zelf nooit radio, ik hou dus helemaal niet van top 40 muziek), en vond het wel een geinig nummer, zeg maar.

Maar toen zag ik steeds meer van haar voorbij komen, haar nummer “Who’s Laughing Now” vond ik direct helemaal tof toen ik het zag op MTV. Stoer nummer en herkenbare boodschap. Ook zag ik toen ik op internet dingen opzocht, steeds wat meer van haar persoonlijkheid. Wat een tof wijf! Gewoon eindelijk weer eens een pop artiest met een echte persoonlijkheid, en gewoon lekker gek, en eerlijk.

Ik was pas echt om toen ik haar zag bij The Voice Of Holland. Ik zag haar live optreden, en ik dacht: WOW, ze maakt gewoon letterlijk waar wat ze op cd ook doet, dat zie je tegenwoordig (helaas…) niet zo veel meer in de pop industrie. Ik was verkocht. Ik ben fan. Ik zocht wat filmpjes op van live optredens, en ben nog steeds verbaasd over die stem van haar. Wat een controle!

Wat ze zegt aan het begin van de video hieronder vind ik ook erg belangrijk. Ze trekt zich dus echt niks aan van wat de muziek industrie van haar wil of wat ze van haar vinden, ze wil gewoon muziek maken en mensen blij maken met haar muziek. Dit is een van de eerste keren dat ik een pop artiest dat hoor zeggen en dat ik het echt geloof.

Wat vinden jullie van Jessie J als persoon en als artiest?