Kokeshi poppetjes

Japan, ik ben er gek op. Nee, ik ben geen anime freak, en doe al helemaal niet aan cosplay, maar Japan intrigeert me wel. Mijn ouders zijn er een keer geweest (mijn stiefvader al vaker), en elke keer heb ik naderhand aan hun lippen gehangen, ik wilde alle verhalen horen. De cultuur daar is zo anders, ik zou er wel een hele blog aan kunnen wijden.

Maar goed, dat wilde ik nu eigelijk niet gaan doen. Iets wat mijn ouders voor me hadden meegenomen van hun reis naar Japan, was een Kokeshi pop. Dit zijn handgemaakte beschilderde poppetjes in allerlei verschillende kleuren en met allemaal andere stijlen en versieringen. We hadden er al eentje in de kast staan van de eerste keer dat mijn stiefvader naar Japan ging, die nu ook een nieuw vriendje erbij heeft, maar ik heb er nu zelf ook een.

Ik vind haar heel schattig, en toen ik de verschillende poppetjes beneden in onze kast zag staan, wilde ik er zelf eigenlijk ook wel meer hebben. Ik ben al een tijdje aan het rondkijken op eBay en Etsy, en denk dat ik er binnenkort eentje bij koop! Misschien is het wel het begin van een nieuwe verzameling…