Weekly Wisdom: Ga iets maken!

Soms krijg ik complimentjes naar aanleiding van mijn fotografie, blog of iets anders. Super leuk vind ik dat! Erkenning voor wat je doet is altijd fijn. Maar soms zeggen mensen ook dingen als “Ik zou willen dat ik zoiets kon…” Het enige wat ik dan tegen ze kan zeggen is: “Ga het gewoon doen! Jij kunt dit ook, als je maar wilt.” Het is niet dat ik fotografie heb geleerd door een studie, cursus, workshop of wat dan ook. Ik ben het gewoon gaan doen. Je kunt zo veel maken en bereiken, als je maar wilt en het gewoon doet.

Dit stukje tekst van Kurt Vonnegut (Amerikaans schrijver en schilder) vond ik heel inspirerend, en ik ben het er helemaal mee eens. Ook al is wat je maakt niet perfect, je hebt het helemaal zelf gemaakt, en daar mag je trots op zijn. Daar moet je trots op durven zijn, en het niet vergelijken met wat anderen doen.

You can do it!