Textures – Reaching Home

Textures is echt één van mijn favoriete bands. Ze maken progressive/technical metal, en komen uit Nederland! Toen ik voor het eerst hun muziek hoorde (toen nog met zanger Eric Kalsbeek) had ik niet gedacht dat dit van Nederlandse bodem zou komen, vooral door de prachtige stem van Eric en het gebruik van ingewikkelde ritmes op een manier die ik nog nooit eerder had gehoord.

Ondertussen hebben ze een nieuwe zanger (Daniel de Jongh), en die doet zeker niet onder voor Eric. Dit is ook echt de eerste keer dat ik vind dat de sound van een band gebleven is nadat er een andere zanger aangesteld is. Hij is in mijn ogen samen met Eric een van de beste en meest veelzijdige zangers in hun genre op deze planeet.

Misschien ben je iemand die afhaakt bij het woordje “metal”, maar serieus, geef dit nieuwe nummer een kans. Het is helemaal niet hard, er komt geen ‘geschreeuw’ in voor, en het is gewoon een prachtig nummer waar volgens mij iedereen wel naar kan luisteren. Zelfs mijn moeder vond het mooi. Daarnaast is de video gewoonweg prachtig. De kleuren, de effecten met lijnen, de camera bewegingen, ik vind het echt een geweldig beeld.

Dit nummer komt van hun nieuwe album “Dualism”, dat officieel nog niet uit is, maar al wel gelekt is. En ik heb het dus onderhand al een paar keer geluisterd, rebels dat ik ben. Maar tegen de tijd dat hij echt uitkomt, koop ik natuurlijk braaf de cd! Dit doe ik eigenlijk altijd als ik een album of een band heel goed vind.