Nieuw fotografie project: UCPW

Vorige week zag ik een blogpost op de blog van Amber. Het ging over een nieuw fotoproject dat zij met Leonard Passchier aan het opzetten was.

Last night Leonard Passchier came over and we started a new project, called Under Construction. We all know the concept of the 365 pictures thing lots of people do, so we thought of something similar, except we are wanting to do this with a few people who post a new picture everyday. This way you have a wide variety of photographs which makes it a lot more exciting! Also it’s pretty challenging, because you’re doing this together and want the best picture to be yours of course. It’s a nice way to keep improving your photography!

Ik vond dit een gaaf idee, maar ik heb al eens eerder een 365 days project geprobeerd, en dit was niet echt een succes… Ik heb zelfs een 52 weken project geprobeerd, dus maar 1 foto per week, en zelfs dat kon ik niet volhouden. Bij het 365 days project was het struikelblok vooral dat je in een dag niet echt veel kan organiseren, tenminste niet elke dag. Dan worden de foto’s al snel wat simpel. Bij het 52 weken project dat ik deed zat ik met elke week vast aan een thema, soms een thema waar ik persoonlijk vrij weinig mee kon (bijvoorbeeld ‘sport’). Daardoor heb ik het niet echt lang vol kunnen houden. Door de thema’s gingen de foto’s van de verschillende deelnemers ook op elkaar lijken.

Nu leek het me dus heel gaaf, maar het hield me tegen om mee te doen omdat het dus weer een elke-dag-een-foto project is… Maar toen zei Amber me dat ik al op het lijstje van mogelijke deelnemers stond voor dit project, en dat zij en Leonard het juist heel erg tof vonden als ik mee zou doen. Tja, tegen zo veel enthousiasme kan ik natuurlijk ook moeilijk nee zeggen! Het is nu anders dan het 365 project dat ik in mijn eentje deed, want nu spoor je elkaar ook aan om door te gaan net als met het 52 weken project. Maar nu zit je niet vast aan een thema.

Ik ben nu dus aanbeland bij de vierde dag van het project, en weet nog niet wat ik vandaag ga maken, ideeën zijn altijd welkom. De foto’s die tot nu toe gemaakt zijn (ook van de andere leden: Amber Hanemaaijer, Leonard Passchier en Leroy Verbeet) zijn te zien op de officiële blog van UCPW. Verder kun je voor nieuws terecht op de Facebook pagina en zijn we ook op Tumblr te vinden.

De foto’s die ik tot nu toe gemaakt heb:

 

“One picture a day. Different people, different lives, different art.”