Macbook + bier = drama

Nog maar een maand geleden vertelde ik jullie vol trots alles dat er te vertellen is over mijn trouwe Macbook Pro. Afgelopen vrijdag vertelde ik jullie over Ashes Of Many, maar in datzelfde blogje vertelde ik ook dat ik de dag daarna, zaterdag dus, opnames had voor de videoclip van Sansarin. Daar heeft zich helaas een Macbook-drama voltrokken…

De locatie van deze videoshoot was een oude, stoffige garage naast een boerderij. Er lag allemaal zooi, wat natuurlijk vet stoer staat voor een rock video. We hebben erg toffe beelden geschoten, waar we zeker wel wat mee kunnen… als ze niet nog op de harde schijf van mijn Macbook stonden. Natuurlijk was ik zo slim meteen de beelden van mijn kaartje te wissen zodra ik ze op locatie mijn Macbook had geladen. Ik hoop dus dat mijn harde schijf nog helemaal intact is, zodat ik die ergens anders aan kan hangen en die videobestanden nog kan redden…

Maar wat is er nou gebeurd dan?! Nou, op die locatie, stond een piepklein bijzettafeltje van ongeveer 80x50cm. Daar had ik mijn laptop maar neergezet. Maar, in de loop van de shoot hebben mensen hun bierflesjes daar op dat tafeltje naast mijn Macbook neergezet. Toen ik bezig was met wat bestanden overzetten, en net zei dat we die flesjes daar misschien beter weg konden halen, ging er voordat ik het wist een bierflesje om… over mijn toetsenbord. Paniek, Macbook op de kop houden, met een t-shirt het bier eraf vegen, checken of hij het nog deed, toch maar uitzetten… Op dat moment leek het allemaal mee te vallen, omdat we snel gezorgd hebben dat het er niet verder in kon lopen.

Maar ja, bier gaat pas plakken als het opdroogt… Dus de volgende middag, toen ik dacht hem gewoon weer aan te kunnen zetten, bleek hij toch echt wel goed over de zeik te zijn. Even later ging hij niet meer aan.

Ik ben gisteren met mijn kindje naar HTR Arnhem gegaan (Apple reseller), om te vragen wat ik nog kon doen. De Technische Dienst werd van boven geroepen, en die meneer vertelde me dat ze nu wel mijn Macbook konden opsturen om het toetsenbord te vervangen, en dat hij het dan wel weer even deed, maar de vraag is dan alleen: voor hoe lang? Waarschijnlijk zal het moederbord alsnog langzaam afsterven als het toetsenbord gefixt is, omdat bier niet weg is als het opdroogt, het plakt alleen maar erger.

Gelukkig heb ik een buiten de deur verzekering bij Interpolis, waar we al vaker gebruik van hebben moeten maken (in geval van broertjes die hun laptop op school door eigen schuld laten vallen, zelfs dat viel onder de verzekering). Van die verzekering krijg ik de helft van het bedrag terug dat we twee jaar geleden voor mijn Macbook hebben betaald. Wat alleen erg jammer is, is dat een nieuwe 15″ Macbook Pro nog eens €1000 meer kost dan het bedrag dat ik terugkrijg van de verzekering… auw.

Maar, jullie kunnen me natuurlijk helpen! Om wat geld bij elkaar te schrapen voor een nieuwe Macbook, bied ik in de komende weken/maanden/whatever it takes fotoshoots en fotobewerkingen aan voor scherpe prijzen. Nu deed ik dit natuurlijk altijd al, maar heb het een tijd lang niet echt ‘aangeboden’ omdat mijn prioriteit bij school lag. Nu heb ik er de komende tijd gelukkig nog genoeg tijd voor, de vakantie is nog niet voorbij… dus als het je leuk lijkt een shoot met mij te doen, aarzel dan niet! Neem een kijkje in mijn portfolio en neem contact met me op. Vanaf €70 heb je al een complete shoot en 10 bewerkte foto’s, en jouw eigen foto’s retoucheren doe ik al vanaf vijf euro!